Vergelijk 2.487.595 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus 5 waterdicht, maar niet officieel

Nieuws OnePlus 5 waterdicht, maar niet officieel
Door ,

De OnePlus 5 blijkt in de praktijk redelijk waterdicht te zijn, maar het bedrijf adverteert er nergens mee. De CEO van OnePlus legt de keuze voor het waterdicht maken van de OnePlus 5 uit.

De OnePlus 5 is nét uit, en een van de kritiekpunten op het toestel was dat men het toestel niet waterdicht had gemaakt. Veel andere fabrikanten deden dit wel met hun toptoestellen, maar OnePlus koos hier niet voor. Althans, zo leek het. Totdat mensen hun OnePlus 5 in een bak water gooiden, en erachter kwamen dat het toestel stiekem toch best wel waterdicht was. De CEO van OnePlus, Pete Lau, bevestigde dat de OnePlus 5 tot op zekere hoogte waterdicht is.

Waterdicht geen plicht

Belangrijk aan dat statement van de OnePlus CEO is wel dat ze er expliciet voor hebben gekozen het toestel niet op die manier in de markt te zetten, maar dus wel een paar voorzorgsmaatregelen tegen water hebben genomen. Aan de hand van de video lijkt het erop dat je de OnePlus 5 zonder al teveel problemen best een keertje in de wc-pot kan laten vallen. Dat OnePlus er niet mee adverteert betekent natuurlijk wel dat je op geen enkele wijze garantie kan claimen.

Het zal voor veel gebruikers fijn zijn om te horen dat het toestel er niet mee ophoudt zodra er een druppel water op landt. Roch was het toestel completer geweest wanneer het een IP67-rating had gehad. Lau zegt daarover dat het in zijn optiek geen onmisbare feature was voor consumenten. Ook zou het volledig waterdicht maken van de OnePlus gevolgen hebben gehad voor de dikte en het gewicht. Uiteindelijk werd daartegen besloten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden