Vergelijk 2.549.190 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Twee BlackBerry-toestellen met codenamen Krypton en Juno in de maak'

Nieuws 'Twee BlackBerry-toestellen met codenamen Krypton en Juno in de maak'
Door ,

BlackBerry werkt naar verluidt aan twee nieuwe toestellen. Het gaat om Android-smartphones waarover verder weinig bekend is.

Uitgaande van een recente tweet van Evan Blass, werkt BlackBerry aan twee nieuwe smartphones. Toestellen van het Canadese merk worden vandaag de dag door de Chinese fabrikant TCL gefabriceerd. Toch blijft BlackBerry nauw betrokken bij de ontwikkeling van de software. Ook heeft BlackBerry waarschijnlijk een vinger in de pap als het gaat om onder andere het ontwerp van nieuwe toestellen.

Eerder dit jaar zagen we de BlackBerry KeyOne; een prima Android-toestel met een volwaardig fysiek toetsenbord. Dit toestel krijgt nu naar verluidt twee opvolgers met de codenamen Krypton en Juno. Vorige week werd al duidelijk dat BlackBerry bezig is met een nieuw toestel. Deze smartphone wordt hoogstwaarschijnlijk voorzien van een Snapdragon 625- of 626-chipset. Mogelijk luistert dit eerder opgedoken toestel naar één van de door Blass gepubliceerde codenamen. Over het andere toestel is verder niks bekend.

Beveiliging

Anderhalf jaar geleden besloot BlackBerry zich hoofdzakelijk op software te gaan richten. Bovenop een frisse versie van Android levert het bedrijf een gebruikersschil die de veiligheid en privacy van de gebruiker hoog in het vaandel heeft staan. BlackBerry maakt zich daarmee sterk voor zakelijke consumenten en individuelen die belang hechten aan de bescherming van hun persoonlijke gegevens. Naar verwachting verschijnen de nieuwe BlackBerry-toestellen binnenkort op het toneel.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden