Vergelijk 3.340.375 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Gelekt: specificaties van de Google Pixel 2 en Pixel XL 2

Nieuws Gelekt: specificaties van de Google Pixel 2 en Pixel XL 2
Door ,

Google presenteert later dit jaar twee nieuwe Pixel-toestellen. Over de specificaties van de aankomende Amerikaanse smartphones komen we een aantal maanden voor de presentatie al meer te weten.

Google zal dit jaar rond oktober twee nieuwe Pixels uit de doeken doen. Het gaat om de Pixel 2 en de Pixel XL 2 die intern ook wel 'Walleye' en 'Taimen' worden genoemd. Van deze aankomende toestellen zijn dit weekend al specificaties verschenen. Bronnen van XDA wijzen op een Snapdragon 835-chipset voor zowel de Pixel 2 als de Pixel XL 2. Deze chipset in de Pixel XL 2 zal in tegenstelling tot de Snapdragon 821 van zijn voorganger, wel op volledige kloksnelheid draaien.

Google Pixel XL 2

Naast een Snapdragon 835-chipset, ook wel bekend van de Sony Xperia XZ Premium, krijgt de nieuwe XL-uitvoering van Google's vlaggenschip 4 GB werkgeheugen onder de motorkap. Het 5,99 inch-beeldscherm met qHD-resolutie beschikt straks over dunnere schermranden dan de originele Pixels. Daarnaast krijgt de Pixel XL 2 opslaggeheugen van 128 GB mee van de fabrikant. LG lijkt in ieder geval het OLED-beeldscherm voor de smartphone te gaan maken. Naar verluidt is de Zuid-Koreaanse fabrikant ook verantwoordelijk voor de assemblage van het toestel.

Google Pixel 2

Het uiterlijk van de Pixel 2 moet volgens de bronnen van XDA veel op dat van zijn voorganger lijken. Deze smartphone, die ook luistert naar de codenaam 'Walleye', krijgt dan ook een 5 inch-beeldscherm met dikkere schermranden dan zijn XL-variant. Het toestel krijgt net als zijn grote broer een Snapdragon 835-chipset met 4 GB werkgeheugen onder de motorkap. Verder is onder deze motorkap straks 64 GB opslaggeheugen te vinden.

Het lijkt erop dat de Pixel 2 dit jaar weer door HTC wordt geproduceerd. Google zou dan ook kiezen om de 3,5mm-aansluiting weg te laten. Hoewel dit een opvallende keuze lijkt, is deze toch goed te verantwoorden; HTC produceerde dit jaar namelijk alleen maar smartphones die niet zijn voorzien van een jack-aansluiting. Een voorbeeld daarvan is de HTC U11. De nieuwe Pixel 2 krijgt in plaats van een 3,5mm-aansluiting stereo-speakers aan de voorzijde.

Beschikbaarheid

Google presenteert naar verwachting, net als vorig jaar, zijn nieuwe vlaggenschepen in de maand oktober. De nieuwste versie van Android 8.0 zal tegen die tijd beschikbaar zijn en dan ook terug te vinden zijn als besturingssysteem op de nieuwe Pixels. Of de toestellen ook kort na hun presentatie naar Nederland komen, moet later dit jaar duidelijk worden. De Pixel en Pixel XL zijn op dit moment nauwelijks verkrijgbaar in Nederland.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden