Vergelijk 3.072.124 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Informatie uit HTC U11 wijst op fabricage nieuwe Pixels door HTC'

Nieuws 'Informatie uit HTC U11 wijst op fabricage nieuwe Pixels door HTC'
Door ,

Recente geruchten over de opvolgers van de Pixel en Pixel XL zijn enigszins verwarrend. Beide nieuwe vlaggenschepen van Google lijken dit jaar alsnog door HTC te worden gemaakt.

Afgelopen maand verscheen er een rapport met informatie over een deal tussen HTC en Google; de Taiwanese fabrikant zou dit jaar wederom beide Pixel-toestellen produceren. Niet lang daarna lazen we dat dit jaar niet alleen HTC maar ook LG, welke verdmoedelijk een flinke investering van Google ontving, een nieuwe, grote Pixel-opvolger moet realiseren. Daarbij zou de oorspronkelijke Pixel XL 2 geschrapt zijn vanwege problemen met de batterij.

Bronnen uit Japan melden vandaag iets anders. HTC lanceerde niet lang geleden de HTC U11 met knijpbare behuizing in Nederland. Dat toestel is vandaag de bron van nieuwe informatie over de aankomende Pixels. Systeembestanden onthullen namelijk verwijzingen naar de opvolgers van de huidige Pixels. Waar de huidige Pixel en Pixel XL luisterden naar de codenamen S1 en M1, verwijzen de systeembestanden naar de nieuwe namen S2 en M2.

Of we uit deze informatie kunnen opmaken of HTC daadwerkelijk beide Pixel-opvolgers gaat produceren, zal moeten blijken. Mogelijk gaat het om een oude lijst of dienen de namen puur ter referentie. LG lijkt dit jaar in ieder geval de beeldschermen voor de nieuwe Pixels te produceren. HTC zou dan vervolgens de complete smartphones in elkaar zetten. Mocht LG dit jaar toch een apparaat voor Google produceren, dan gaat het waarschijnlijk om een tablet.

Nieuwe Pixels

Google heeft bevestigd aan een nieuw Pixel-toestel te werken. Naar verwachting worden de nieuwe toestellen in dezelfde maand als hun voorgangers, tijdens het madeby.google evenement in oktober gepresenteerd. We verwachten onder andere een Snapdragon 835-chipset onder de motorkap en een indrukwekkende camera achterop. Ook de nieuwste, nog niet beschikbare versie van Android 8.0 staat op het programma en mogelijk verdwijnt de 3,5mm-aansluiting. Een render van de Pixel 2 is hier al te bewonderen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden