Vergelijk 2.736.196 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste render Google Pixel 2 verschijnt online

Nieuws Eerste render Google Pixel 2 verschijnt online
Door ,

Google werkt ondertussen aan één of meerdere opvolgers van de Pixel. Een render van een nieuwe Pixel zien we vandaag, lang voor zijn presentatie al online verschijnen. We kijken naar een veelbelovende smartphone met een prachtige behuizing.

Nieuws en geruchten over de volgende Google Pixel lezen we elke week wel. Google zou in samenwerking met LG aan twee opvolgers van de Pixel bezig zijn. De Zuid-Koreaanse fabrikant ontving volgens geruchten eerder een flinke investering van Google in de productielijn voor OLED-beeldschermen. De Amerikaanse techgigant zou deze panelen dan ook voor zijn nieuwe Pixel gaan gebruiken. Het OLED-scherm moet straks bijna de hele voorkant van de nieuwe Pixel beslaan; dat zien we terug in verschenen conceptrenders van DBS Designing.

Pixel 2 Pixel 2 Pixel 2

De nieuwe Pixel krijgt volgens de renders een voorkantvullend beeldscherm met een 18:9-beeldverhouding, net als de LG G6. Een metalen behuizing, vingerafdrukscanner en uitstekende camera staan volgens de render eveneens op het programma. De camera achterop moet dit keer echter uit twee 12-megapixelsensoren bestaan, een trend die aan populariteit wint. We zien dan ook steeds vaker een dubbele camera achterop smartphones.

Verder krijgt de nieuwe Pixel hoogstwaarschijnlijk een Snapdragon 835-chipset en 3800 mAh batterij onder de motorkap. De render van het toestel laat een oplichtende G van Google zien; een premium afwerking die het toestel een elegante look geeft. De nieuwe Pixel wordt verwacht zonder 3,5mm-aansluiting; net als bijvoorbeeld HTC zou Google dit jaar kiezen voor audio via de USB type-C-aansluiting. De nieuwste versie van Android 8.0 (Android O) staat natuurlijk ook op het programma.

Google Pixel

Afgelopen jaar oktober verschenen de Pixel en Pixel XL op het toneel. Beide smartphones maakten samen met Google Assistant veel indruk maar zijn tot op heden nauwelijks in Nederland verkrijgbaar. Google heeft de komst van een nieuwe Pixel al enige tijd geleden bevestigd. Recent bleek uit geruchten dat de Amerikaanse techgigant dit jaar geen drie, maar twee nieuwe smartphones op de markt hoopt te brengen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden