Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia XA Ultra krijgt eindelijk Android 7.0 Nougat

Nieuws Sony Xperia XA Ultra krijgt eindelijk Android 7.0 Nougat
Door ,

Het wachten komt dan toch tot een eind voor de gebruikers van de Sony Xperia XA Ultra. Zij kunnen vanaf nu een update krijgen naar Android 7.0 Nougat.

Het gaat al een tijdje over hoe Android 8.0 O zal gaan heten en wat deze versie zal verbeteren ten opzichte van Android 7.0 Nougat. Sony is zelfs al bezig met de nieuwe versie voor aankomende toestellen. Toch is de Japanse fabrikant niet vergeten dat ze vorig jaar beloofden dat de Sony Xperia XA Ultra nog een update zou krijgen naar Android 7.0. Die belofte lossen ze nu in. In de loop van volgende week zouden alle varianten van de XA Ultra een update naar Android 7.0 binnen moeten hebben.

Toen de Xperia XA Ultra vorig jaar werd uitgebracht draaide het toestel op Android 6.0 Marshmallow maar werd er al meteen aangegeven dat het toestel nog een update zou krijgen naar Android 7.0. Nu is het dan eindelijk zo ver. Dit lijkt misschien een beetje mosterd na de maaltijd, maar voor diegenen die het toestel gebruiken zal het toch een welkome verrassing zijn. Naast de nieuwe features zoals splitscreen-apps komen er namelijk ook nieuwere beveiligingsupdates mee.

Android 8.0 O

Dat de Xperia XA Ultra een update krijgt naar Android 8.0 O lijkt onwaarschijnlijk gezien Sony er nu pas aan is toegekomen om de update naar Android 7.0 voor dit toestel beschikbaar te stellen. Daarnaast brengt Sony relatief veel toestellen uit wat het een nog grotere uitdaging voor het bedrijf maakt om alle toestellen van software-updates te voorzien.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden