Vergelijk 3.207.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Sony Xperia XZ1 duikt op met Android O als besturingssysteem'

Nieuws 'Sony Xperia XZ1 duikt op met Android O als besturingssysteem'
Door ,

Naar verwachting brengt Sony later dit jaar een aantal nieuwe smartphones uit. Over twee van die toestellen krijgen we vandaag al meer te weten. De informatie is afkomstig van Sony's website.

Sony werkt na de release van de Sony Xperia XZ Premium aan een nieuw vlaggenschip met de Snapdragon 835-chipset onder de motorkap. Vandaag komen we al meer over dit toestel te weten. Uit een aantal opgedoken User Agent profiles van Sony's website blijkt dat de Japanse smartphonemaker de Xperia XZ1 van Android O, de aankomende opvolger van Android 7.1 Nougat gaat voorzien.

Sony G8341 and G8342

Het lijkt te gaan om een nieuw toestel uit de Sony Xperia XZ-lijn. Dat wordt afgeleid van het modelnummer G8341 in de lijst. Het nieuwe lid van deze XZ-lijn gaat naar verwachting luisteren naar de naam Sony Xperia XZ1 en krijgt, als de gegevens uit het lijstje kloppen, een Full HD-beeldscherm mee van de fabrikant. Ook zou de XZ1 worden voorzien van 4 GB werkgeheugen en een 3000 mAh batterij. Het toestel wordt naar verwachting tijdens de IFA in Berlijn voor het eerst aan de wereld getoond.

Sony Xperia X1

Daarnaast lijkt er nog een Sony Xperia X1 op het programma te staan van de Japanse smartphonemaker. Dit toestel moet de Xperia X van afgelopen jaar gaan opvolgen en zal eveneens beschikken over een beeldscherm met Full HD-resolutie. Het lijkt dat dit toestel, wat naar verwachting op de middenklasse zal mikken, zal draaien op de nieuwste versie van Android van dit moment, namelijk Android 7.0 of 7.1 Nougat.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden