Vergelijk 3.207.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'LG producent van twee nieuwe Google Pixels'

Nieuws 'LG producent van twee nieuwe Google Pixels'
Door ,

HTC produceerde afgelopen jaar de Pixel en Pixel XL voor Google. De Amerikaanse techgigant werkt dit jaar aan opvolgers van de Pixel-toestellen en lijkt nu in zee te zijn gegaan met LG.

Google presenteerde in oktober 2016 zijn Pixel en Pixel XL en deze smartphones krijgen dit jaar een vervolg. Eerder dit jaar doken er al drie codenamen op van de verwachte tweede generatie Pixels; Muskie, Walleye en Taimen. Daarvan zou volgens een recent verschenen bugreport de Muskie zijn geannuleerd. De ontwikkeling van de opvolger van de Pixel XL zou zijn stopgezet vanwege accuproblemen.

Pixel nieuws

Dat blijkt uit een gesprek tussen een medewerker van Google en LG. Als vervanging van Muzkie zou het toestel met de naam Taimen naar voren geschoven zijn. Dit jaar kunnen we dus twee nieuwe smartphones uit de Pixel-lijn van Google verwachten. Ook zou de Pixel-uitgever kiezen om dit jaar over te stappen naar een andere fabrikant. In plaats van HTC, welke verantwoordelijk was voor de fabricage van de Pixel en PIxel XL, moet LG de nieuwe Pixels gaan maken. De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant is geen nieuwkomer; eerder werden de Nexus 5 en Nexus 5X al door LG gemaakt.

Investering

Google zou onlangs een groot bedrag in de productielijn van LG's OLED-beeldschermen hebben geïnvesteerd. Het gaat om 830 miljoen euro en daarmee lijkt het overstappen van HTC naar LG een weloverwogen keuze te zijn. Samsung produceert namelijk ook OLED-beeldschermen maar heeft zijn handen vol aan de vraag van zijn eigen smartphones en die van Apple naar deze panelen; de iPhone 8 wordt namelijk verwacht met een voorkantvullend OLED-beeldscherm.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden