Vergelijk 3.297.616 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google Pixels kunnen vanaf begin augustus met Android O aan de slag'

Nieuws 'Google Pixels kunnen vanaf begin augustus met Android O aan de slag'
Door ,

Dit jaar verwachten we een nieuwe Android-versie. Het gaat om Android O met onder andere Picture in Picture en notificatie dots. Gebruikers van Google's Pixel en Pixel XL krijgen naar verwachting begin augustus al toegang tot het nieuwe besturingssysteem.

Google presentereerde afgelopen jaar oktober de Google Pixel en Pixel XL met Android 7.0 Nougat als besturingssysteem. Omdat de toestellen zijn uitgegeven door Google, krijgen de pixels als eerste smartphones een update naar het volgende besturingssysteem. Momenteel draaien beide Pixels dan ook op Android 7.1 Nougat. Dit jaar verwachten we Android O rond september te zien verschijnen. De nieuwe Android-versie werd op 17 mei aangekondigd tijdens het Google I/O-evenement voor ontwikkelaars.

David Ruddock, een redacteur van de bekende website AndroidPolice, zegt uit een vertrouwde bron te hebben vernomen dat de Pixels begin augustus al toegang tot Android O krijgen. De Nexus-toestellen, tevens door Google uitgegeven, kregen afgelopen jaar eind augustus toegang tot Android 7.0 Nougat. Wanneer andere fabrikanten de update naar hun toestellen brengen, is nog niet bekend. Zowel Nokia als Sony mikken op vroege releases van nieuwe Android-versies.

Android O

De aankomende Android-versie brengt weer een aantal vernieuwingen met zich mee. Het gaat om onder andere Picture in Picture, vernieuwde notificaties en icoontjes. Ook achtergrondprocessen worden beperkt in de nieuwe Android-versie. Een bèta van Android O is ondertussen beschikbaar; deze versie is handmatig te downloaden voor onder andere de Nexus 5X, Nexus 6P en de Google Pixel-toestellen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden