Vergelijk 3.032.891 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HMD Global lanceert morgen Europese Nokia-smartphones

Nieuws HMD Global lanceert morgen Europese Nokia-smartphones
Door ,

Morgen lanceert HMD Global zijn nieuwe Android-toestellen in zijn thuisland. Daarmee gaat de Europese uitrol van de Finse smartphones van start.

HMD Global, het bedrijf achter smartphones met de naam Nokia, brengt zijn Android-toestellen eindelijk naar Europa. Eerder werd al duidelijk dat de Finse smartphonemaker zijn toestellen op 10 juni in Vietnam zal lanceren. Nu wordt bekend dat de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 morgen in Finland op de markt verschijnen. De 'thuismarkt' van HMD Global is sinds eind vorige maand voorzien van de nieuwe Nokia 3310.

Over de precieze uitgaves en prijzen van de Nokia-toestellen is nog weinig bekend. In Maleisië lanceerde HMD Global zijn nieuwe Android-toestellen met prijskaartjes van omgerekend 207 euro voor de Nokia 6, 166 euro voor de Nokia 5 en 124 euro voor de Nokia 3. De smartphones zijn al zichtbaar in de webwinkel van een aantal Nederlandse retailers. Naar verwachting komen de HMD's nieuwe toestellen over twee weken naar Nederland.

HMD Global

Nokia maakt in 2017 zijn terugkeer naar de smartphonemarkt. Onder de Finse vlag van HMD Global, verwachten we later dit jaar de komst van de Nokia 7, Nokia 8 en Nokia 9. Het laatstgenoemde toestel heeft een Snapdragon 835-soc onder de motorkap en is naar verwachting voorzien van een dubbele Zeiss-camera. Een aantal nieuwe Nokia's krijgen in de toekomst een update naar Nokia O, een Android-versie die later dit jaar wordt gepresenteerd.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden