Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HMD belooft updates naar Android O voor aankomende Nokia's

Nieuws HMD belooft updates naar Android O voor aankomende Nokia's
Door ,

De nieuwe Nokia's krijgen een update naar Android O. Dat belooft de maker van de Nokia's, HMD. De toestellen komen pas over drie weken uit en draaien af fabriek op Android 7.0 Nougat.

Het duurt nog even voordat de Nokia 6, Nokia 5 en Nokia 3 echt te koop zijn, maar toekomstige bezitters van deze toestellen hebben alvast een updategarantie op zak. Als we Techradar mogen geloven, heeft een HMD-medewerker namelijk beloofd dat al deze toestellen een gegarandeerde update krijgen naar Android O, zodra Google deze software uitbrengt. De toestellen, die vanaf 22 juni uit zullen komen, draaien vooralsnog op Android 7.0 Nougat.

Update naar Android O

Zoals gezegd zullen we op de nieuwe Nokia's nog even moeten wachten, maar dat is het meer dan waard. Op het Mobile World Congress in Barcelona, waar de toestellen werden geïntroduceerd, maakten ze een goede indruk.

Hands-on: Nokia 3 en Nokia 5

Hands-on: Nokia 3 en Nokia 5

27 feb 2017 - De Nokia 3 en de Nokia 5 zijn aangekondigd voor onder andere de Nederlandse markt. Wij namen ze alvast kort onder handen, en waren onder de indruk. Ook keken we even naar de 'nieuwe' Nokia 3310.

Vooral de bouwkwaliteit van de toestellen viel op in positieve zin, maar nu belooft de software dus ook uitstekend te worden. Niet veel toestellen uit de prijscategorie van deze Nokia's kunnen immers zeggen dat ze een gegarandeerde update naar Android O krijgen. Op de beurs viel verder op dat de software maar in kleine mate was aangepast; de Nokia's draaiden grotendeels op stock Android.

Release op 22 juni

Eerder deze week werd bekend dat HMD de smartphones onder de Nokia-naam op 22 juni naar ons koude kikkerlandje gaat brengen. Wat de prijs van de toestellen gaat zijn, is vooralsnog niet duidelijk. Daarover wordt naar alle waarschijnlijkheid in de loop van de komende weken meer duidelijk.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden