Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG registreert merknaam 'LG Wallet' in VS en Zuid-Korea

Door ,

In thuisland Zuid-Korea en de VS heeft LG aanvragen ingediend voor de opvallende merknaam LG Wallet. Er doen al langer geruchten de ronde over een mobiel betaalsysteem van het bedrijf.

LG heeft bij de Amerikaanse USPTO en de Zuid-Koreaanse KIPO aanvragen ingediend voor bescherming van de merknaam LG Wallet. Mogelijk gaat het hierbij om een soort universele creditcard die al het andere plastic in je portomonnee kan vervangen. Geruchten dat LG aan een dergelijk systeem werkt doken al ruim een jaar geleden voor het eerst op.

De aanvraag werd vorige week in Zuid-Korea (HIER) en de VS (HIER) ingediend. Daarin lezen we dat het gaat om:

Computer software, namely, electronic financial platform that accommodates multiple types of payment and debt transactions in an integrated mobile device and web based environment; Computer software for use in connection with the electronic storage, transmission, presentation, verification, authentication, and redemption of coupons, rebates, discounts, incentives, and special offers; Computer software for use in connection with consumer loyalty programs and loyalty cards used to access and use loyalty points;'

Dat LG al langer aan een mobiel betaalsysteem werkt, is bekend. Een systeem met de naam LG Pay zou later dit jaar in Zuid-Korea beschikbaar moeten zijn op de LG G6. Waarschijnlijk is dat alleen de 'kern' van het betaalsysteem zelf, terwijl de LG Wallet een uitgebreider systeem is waarin heel veel gerelateerde diensten kunnen worden samengebracht.

In de Europese Unie is vooralsnog geen aanvraag voor de merknaam ingediend, al kan dit natuurlijk ieder moment alsnog gebeuren. Met de lancering van LG Pay en/of Wallet begeven de Zuid-Koreanen zich op een steeds drukker wordende markt die in sommige landen al bevolkt wordt door onder meer Google, Apple en Samsung.

LG Wallet trademark KoreaLG Wallet trademark US

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden