Vergelijk 2.546.281 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Designpatent LG toont mogelijke toekomstige kruising G- en V-series

Nieuws Designpatent LG toont mogelijke toekomstige kruising G- en V-series
Door , - 1 reactie

Een in Zuid-Korea ingediende aanvraag voor een designpatent van LG toont een opvallende kruising tussen het uiterlijk van de G- en de V-serie.

In een aanvraag voor een designpatent die LG in haar thuisland Zuid-Korea vorig jaar indiende, met de nietsverhullende titel 'Mobiele telefoon' is een toestel te zien met een aantal opvallende karakteristieken. Niet alleen heeft het ontwerp veel weg van de huidige LG G6, maar ook een 'second screen' à la de V20 is (in onderbroken vorm) aanwezig.

LG G7 V30 design patent

Het resultaat van deze opvallende kruising is een toestel met een nog hogere screen-to-body ratio dan die van de G6, en een (grote) frontcamera die tussen twee aparte 'second screens' genesteld zit.

Of we hier de blauwdruk zien van toekomstige LG ontwerpen, bijvoorbeeld voor een V30, valt natuurlijk niet af te leiden uit de patentaanvraag. Recent werd al duidelijk dat de fabrikant met de G7 en V30 de overstap wil gaan maken naar het gebruik van AMOLED schermen. In het geval van de V30 zou deze zelfs gebogen kunnen zijn, aldus recente geruchten. Dat neemt niet weg dat deze kruising tussen G- en V-serie een logische doorontwikkeling is van de weg die LG met de G6 en de V-serie heeft ingezet.

De aanvraag van het getoonde design bestaat in feite uit twee losse patenten: eentje voor het design van de telefoon, en eentje voor alleen het schermpaneel met de uitsparing voor de frontcamera.

LG G7 V30 design patentLG G7 V30 design patent

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden