Vergelijk 2.694.849 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'LG werkt aan V30 en G7 met OLED-beeldschermen'

Nieuws 'LG werkt aan V30 en G7 met OLED-beeldschermen'
Door ,

Oleds worden door critici beschouwd als bouwsteen voor beeldschermen van de toekomst. Hoewel huidige OLED-beeldschermen zich goed kunnen meten met LCD-schermen, kiest LG dit jaar naar verwachting ook voor oleds.

Niet lang geleden namen we de LG G6 onder de loep. De smartphone met de opvallende 2:1-beeldverhouding concurreert direct met de vlaggenschepen van Samsung, de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Beide smartphones van de Zuid-Koreaanse fabrikanten zijn voorzien van een groot scherm dat de gebruiker genoeg ruimte biedt om meerdere apps naast elkaar te draaien. Tussen die schermen zit echter één groot verschil; Samsung gebruikt OLED-panelen in zijn S8-toestellen terwijl LG kiest voor LCD-beeldschermen. Volgens de Zuid-Koreaanse krant The Korea Herald stapt LG volgend jaar over naar OLED.

LG bracht twee jaar geleden zijn laatste smartphone met een OLED-beeldscherm op de markt. Verwachte smartphones van de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn de LG G7 en LG V30. Volgens de bron gaat de smartphonemaker OLED-panelen van LG Display in deze toestellen plaatsen. De V30 gaat de V20 opvolgen en moet in september op de markt verschijnen met een gebogen OLED-beeldscherm. Wat we van de LG G7 kunnen verwachten zal rond de jaarwisseling duidelijk worden.

LG Display

LG Display, onderdeel van LG, zal vanaf juli de productie van OLED-beeldschermen opvoeren om LG-toestellen met deze panelen mogelijk te maken. De bedrijfstak van de fabrikant produceerde al OLED-panelen voor de Xiaomi Mi Note 2 en gaat volgens een andere bron in de toekomst meer Chinese smartphones voorzien van deze schermen. Naar verwachting gaat het nog wel even duren voordat LG Display een vergelijkbaar productieniveau weet te bereiken als Samsung's afdeling voor beeldschermen; LG moet eerst zijn patenten op orde krijgen en klaar zijn voor de vraag naar OLED-beeldschermen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden