Vergelijk 2.461.688 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Ook Honor 9 zegt jack-aansluiting vaarwel'

Nieuws 'Ook Honor 9 zegt jack-aansluiting vaarwel'
Door ,

De Chinese smartphonemaker Huawei heeft een nieuw Honor-toestel in de pijplijn zitten. Afbeeldingen van het nieuwe toestel wijzen op de afwezigheid van een 3,5mm-aansluiting.

Niet lang geleden verscheen er een afbeelding van een nieuw blauw Honor-toestel online. Nu zien we ook de boven- en onderkant van een zwarte uitvoering van deze smartphone opduiken. Het lijkt er op dat Huawei, net als Xiaomi, heeft besloten om de 3,5mm-aansluiting vaarwel te zeggen. Een USB type-C-aansluiting is de enige poort die op het verschenen toestel van Honor is te zien.

Honor 9 SideHonor 9 Side

Over de Honor 9 is verder weinig bekend. De afbeeldingen hebben veel weg van de bestaande Honor 8 en de mogelijkheid bestaat dat het om een nieuwe uitvoering van de Honor 8 gaat, bijvoorbeeld de Honor 8s. Waarschijnlijk kiest Huawei om het nieuwe toestel te voorzien van een dubbele camera op de achterkant met een dubbele ledflitser. Ook moet de smartphone in minimaal twee kleuren op de markt verschijnen: blauw en zwart. De Chinese fabrikant verplaatst naar verwachting de vingerafdrukscanner naar de voorkant. Daarmee zou de Smart Key-functionaliteit verdwijnen.

Honor

Honor lanceerde onlangs de Honor 8 Pro. De volgende smartphone van het dochterbedrijf van Huawei zou kunnen luisteren naar de naam Honor 9. De specificaties van het nieuwe toestel zijn nog niet bekend, maar er wordt uit gegaan van een batterij groter dan 3000 mAh, een beeldscherm van 5 inch of groter en Kirin 655-chipset. Met het verdwijnen van de 3,5mm-aansluiting kan Huawei kiezen om de behuizing van het nieuwe toestel stof- en waterdicht te maken.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden