Vergelijk 2.468.268 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Honor 6X krijgt deze maand update naar Android 7.0 Nougat

Nieuws Honor 6X krijgt deze maand update naar Android 7.0 Nougat
Door ,

De Honor 6X wordt nog aantrekkelijker. Huawei gaat het toestel namelijk voorzien van Android 7.0 Nougat in combinatie met zijn nieuwste gebruikersschil.

Begin dit jaar lanceerde Huawei de Honor 6X. Hoewel de budgettopper goede specificaties heeft voor zijn prijskaartje, mist het toestel momenteel een recente versie van Android. Op het moment dat de smartphone zijn levenslicht zag, was Android 6.0 Marshmallow al meer dan een jaar oud. Met deze Android-versie leverde Huawei ook de oudere EMUI 4-gebruikersschil. De Chinese smartphonemaker beloofde echter al snel na de release dat de Honor 6X een update naar Android 7.0 Nougat met EMUI 5 tegemoet kon zien.

Dat wordt deze maand werkelijkheid. Huawei start in mei met het verspreiden van de update. Of dat ook voor Nederlandse geldt, zal deze maand duidelijk worden. Over het algemeen doen providers er net wat langer over om de update naar een desbetreffende smartphone te brengen. De update naar Android 7.0 Nougat is in ieder geval een goede stap in de goede richting voor Huawei; nieuwe smartphones hebben namelijk ook recht op een nieuwe Android-versie.

EMUI 5

Ook de userinterface gaat er een stuk op vooruit. In de ogen van een aantal gebruikers liet de EMUI 4-schil wat steken vallen. Duidelijke notificaties en overzichtelijke menu’s behoren gelukkig wel tot Huawei’s nieuwste userinterface. Tegelijkertijd krijgen gebruikers van de Honor 6X straks ook alles wat Android 7.0 Nougat te bieden heeft; een splitscreen-modus en slimmer energieverbruik zijn daar enkele voorbeelden van.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden