Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Sony Xperia XZ Premium vanaf juni leverbaar in Nederland'

Nieuws 'Sony Xperia XZ Premium vanaf juni leverbaar in Nederland'
Door ,

Eind februari presenteerde Sony zijn indrukwekkende vlaggenschip met Motion Eye-camera en 4K-beeldscherm. Het toestel is hoogstwaarschijnlijk vanaf juni verkrijgbaar in Nederland.

Sony maakt al jaren kwalitatieve smartphones. Ook dit jaar voegde Sony een aantal interessante smartphones aan zijn line-up van 2017 toe. Voorafgaande aan het Mobile World Congress presenteerde de Japanse fabrikant zijn Sony Xperia XZ Premium, XZs, XA1 Ultra en XA1. Daarvan ontving de XZ Premium al een onderscheiding voor beste smartphone. De nieuwe Galaxy S8-toestellen zijn indrukwekkend, maar het vlaggenschip van Sony verdient dit jaar daarom zeker extra aandacht. Het toestel werd eind februari in Barcelona gepresenteerd en zal vanaf 1 juni bij onze oosterburen te verkrijgen zijn.

Xperia XZ Premium

Daarmee lijkt het waarschijnlijk dat de smartphone voorzien van de Motion Eye-camera begin deze maand ook naar Nederland komt. Sony heeft de Xperia XZ Premium voorzien van een Snapdragon 835-chipset, welke we ook in de Amerikaanse Galaxy S8-toestellen terugvinden. Behalve de indrukwekkende camera van de smartphone, welke 960 beelden per seconde kan schieten, beschikt het toestel over een beeldscherm met een 4K-resolutie en is daarmee erg interessant voor VR-toepassingen. Het toestel is al te bestellen als pre-order.

Sony smartphones

De nieuwe smartphones van Sony zijn dit jaar voorzien van een vergelijkbaar ontwerp. De Xperia XZs heeft dezelfde camera als de Xperia XZ Premium maar wel minder indrukwekkende hardware onder de motorkap. De Xperia XZs is al enige tijd in Nederland verkrijgbaar. Ook de Xperia XA1 is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar; het toestel uit het middensegment heeft een indrukwekkende 23-megapixelcamera op de achterzijde zitten. De XA1 Ultra laat nog even op zich wachten. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden