Vergelijk 3.694.450 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘HTC U (Ocean) wordt op 16 mei gepresenteerd met Bluetooth 5.0’

Nieuws ‘HTC U (Ocean) wordt op 16 mei gepresenteerd met Bluetooth 5.0’
Door ,

Het verwachte vlaggenschip van HTC moet straks de naam HTC U dragen. Naast een Snapdragon 835-chipset en een waterdichte behuizing met aanraakgevoelige randen verwachten we straks ook Bluetooth 5.0 op het specificatielijstje van de HTC U.

Dit jaar verwachten we van HTC nog een heus vlaggenschip die draait op de nieuwe Snapdragon 835-chipset. Dat vlaggenschip moet de naam HTC U dragen. Deze week verscheen er al een afbeelding online van het toestel. Met aanraakgevoelige toestelranden hoopt HTC zijn vlaggenschip een innovatieve techniek mee te geven en de bediening van de smartphone te vereenvoudigen. Roland Quandt heeft vandaag nieuws voor ons: de HTC U beschikt straks ook over Bluetooth 5.0.

De Galaxy S8 en zijn grote broer zijn de eerste smartphones voorzien van deze bluetooth-versie. Met de nieuwe versie kunnen twee speakers of draadloze oordopjes tegelijkertijd worden verbonden met de smartphone. Ook kunnen draadloze apparaten op- en vanaf een grotere afstand met het verbonden toestel blijven communiceren. Volgens Quandt heeft de HTC U nu ook een certificaat van de Bluetooth Special Interest Group gekregen. De behuizing van de HTC U moet een IP57-certificatie meekrijgen, zo bleek eerder deze week. Op die manier kan de HTC U ook in natte en stoffige omgevingen worden gebruikt.

HTC U

HTC U (Ocean)

Quandt heeft ook vandaag nieuws over de presentatiedatum van de Taiwanese smartphone. Het toestel moet op 16 mei aan de wereld worden getoond en zal naast de genoemde eigenschappen hoogstwaarschijnlijk beschikken over een 5,5 Super LCD-beeldscherm met resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Ook 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen moeten straks onder de motorkap van de smartphone te vinden zijn. Tot slot verwachten we straks een 12-megapixelcamera achterop en een 16-megapixelcamera voorop.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden