Vergelijk 2.006.653 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nieuwe iPhone iOS 4.1 software update is onderweg!

Door , - 3 reacties

Er is nogal wat commotie ontstaan omtrent de nieuwe OS-update van Apple. iPhone iOS 4 brengt bij veel gebruikers problemen met zich mee. Maandag zal de fabrikant er weer een nieuwe update uitgooien die ook de problemen met de antenne moet verhelpen.

Bug in Apple iOS4We zijn gewend dat nieuws uit de hoek van Apple meestal de gemoederen aardig bezighoudt. Echter, de wijze waarop ditmaal Apple's nieuwe iOS4 besturingssysteem in het nieuws komt zal de fabrikant niet bepaald kunnen bekoren. Het nieuwe besturingssysteem zou volgens Apple een enorme verbetering zijn voor de iPhone 3G en iPhone 3GS, maar zoals we al eerder berichtten ontstonden er direct problemen bij de installatie van iOS4 op de iPhone-toestellen. 

In navolging van dit nieuws kwam de klacht van gebruikers naar voren dat de antenne van de nieuwe iPhone 4 niet goed zou werken, omdat linkshandige bellers met hun handpalm voor deze antenne zouden hangen. Apple gaf daarop de tip om een rubberen hoes te kopen of niet met je linkerhand te bellen. Goede tip, bedankt nog daarvoor! ;) Maar vandaag kwam men met een nieuwe verklaring dat een software-probleem de oorzaak zou zijn van het matige bereik. Een bug zou er namelijk voor zorgen dat de dienst die de juiste frequentie zoekt af en toe hapert. 

Niet getreurd, hulp is onderweg! Aanstaande maandag zal er in de iTunes store een nieuwe update (versie iOS4.1) klaar staan die in ieder geval de problemen met de antenne moet oplossen. Voor Nederland is dit nog niet aan de orde, omdat hier de iPhone 4 pas halverwege juli in de schappen ligt. Of de Nederlandse iPhone's dan al over deze nieuwe editie beschikken is nog de vraag. Mijn inschatting is dat deze toestellen op dit moment verzonden worden om ze leverbaar te maken voor Nederland. Waarschijnlijk zal dus een standaard installatie van iOS4 niet aan de orde zijn. Het is daarom raadzaam om bij aanschaf even te checken over welk besturingssysteem je beschikt. 

iOS 4 screenshots

Natuurlijk zijn we nog steeds benieuwd naar eventuele problemen die zijn opgetreden bij de installatie van iPhone iOS4 of juist goede ervaringen met het nieuwe besturingssysteem van Apple. Het nieuwe multitouch lijkt me namelijk wel erg handig. Maar ja, dan moet het natuurlijk wel allemaal werken. Laat ons je mening weten door een reactie achter te laten!

Als alles het goed doet, kan iOS4 je iPhone wel van een nieuwe dimensie voorzien. Dat bevestigt het volgende filmpje namelijk:

Bron: PhoneArena

Update 28-6: Apple iOS 4.01 is nu sinds vandaag inderdaad te downloaden via iTunes. Nu maar hopen dat we er ditmaal wel op vooruit gaan!

Update 06-07: Inderdaad, we moeten nog even wachten. Excuses voor degenen die zich al rijk rekenden!

Update 02-09: Nu dan echt! De iOS 4.1 software update is vanaf volgende week te downloaden via iTunes.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden