Vergelijk 2.725.965 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 7.1.1 Nougat komt naar Nokia 6 en Moto Z Play

Nieuws Android 7.1.1 Nougat komt naar Nokia 6 en Moto Z Play
Door ,

HMD Global laat gebruikers van de Nokia 6 niet in de steek. Ook de Moto Z Play kan de update verwachten; beide smartphones worden binnenkort voorzien van de nieuwst beschikbare Android-versie.

Nokia presenteerde eind februari de Europese Nokia 6. Hoewel de Finse smartphone nog even op zich laat wachten in Europa, voorziet HMD Global het toestel op andere plaatsen al van Android 7.1.1 Nougat. De fabrikant komt zijn eerdere belofte om smartphones snel te voorzien van de nieuwste Android-versie dan ook na. Verder brengt de update een aantal beveiligingsupdates, toestelspecifieke updates, een batterij management-update en een nieuwe USB-driver met zich mee.

Nokia 6

Ook Lenovo wil de Moto Z Play binnenkort voorzien van de nieuwe Android-versie. Het toestel ontving in januari een update naar Android 7.0 Nougat. Binnenkort gaat de Chinese uitgever de Z Play ook voorzien van Android 7.1.1 Nougat. Het gaat om informatie die is vrijgegeven door een werknemer van de fabrikant in een chat. Mogelijk krijgen ook andere toestellen uit de Moto Z-lijn een update. Wanneer Lenovo de update beschikbaar maakt, is op dit moment niet duidelijk.

Lenovo chat

Android 7.1 Nougat

Iets minder dan een jaar geleden presenteerde Google Android 7.0 Nougat. Voor het einde van afgelopen jaar werd ook Android 7.1 Nougat gepresenteerd. Met de nieuwst beschikbare Android-versie kunnen gebruikers van de Nokia 6 en Moto Z Play straks onder andere snelkoppelingen in een app-icoon plaatsen, app-iconen rond te maken en kan straks genavigeerd worden met de vingerafdrukscanner. Ondertussen werkt Google aan de volgende uitgave van Android 7.1.2 Nougat.

(via1)(via2)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden