Vergelijk 2.623.176 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Xiaomi stoomt zich klaar voor internationale markt'

Nieuws 'Xiaomi stoomt zich klaar voor internationale markt'
Door ,

Binnenkort presenteert Xiaomi zijn Mi 6-toestellen. Dit jaar wil de Chinese fabrikant zich richten op drie kerntaken; één daarvan is de levering van zijn toestellen.

De Chinese smartphonemaker Xiaomi gaat waarschijnlijk op 19 april zijn Xiaomi Mi 6 presenteren. Of het vlaggenschip ook de Nederlandse markt zal bereiken, is momenteel niet duidelijk. Er lijkt veel vraag te zijn naar de Snapdragon 835-chipset, die ondere andere al door Samsung wordt gebruikt in de Amerikaanse uitvoering van zijn Galaxy S8. Xiaomi zou deze chipset ook gaan gebruiken om zijn aankomende Mi 6 aan te drijven. De topman van het bedrijf, Lei Jun, heeft nu in een post op Weibo aangegeven dat Xiaomi dit jaar drie kerntaken op het programma heeft staan: innovatie, kwaliteit en levering. 

Naar de smartphones van Xiaomi lijkt vraag te zijn; vraag waaraan Xiaomi niet altijd kan voldoen. Smartphones zoals de Xiaomi Mi 5 zijn al wel beperkt leverbaar in Nederland. Deze smartphone en andere Xiaomi-toestellen komen via de 'grijze weg' binnen en worden niet officieel in Nederland door Xiaomi uitgegeven. Xiaomi verkoopt ondertussen al wel smartphones in Polen. Het Oost-Europese land is daarmee het eerste land in Europa waar Xiaomi-toestellen officieel worden verkocht. Ook zagen we Xiaomi al op techbeurzen opduiken.

Tijdens het Mobile World Congress hebben we echter geen Xiaomi op het toneel zien verschijnen en mogelijk heeft dat te maken met een aantal copyright-schendingen uit het verleden van de fabrikant. Xiaomi wil behalve levering ook inzetten op innovatie. De fabrikant kwam afgelopen jaar al met de innovatieve Xiaomi Mi Mix aanzetten: een smartphone met een beeldscherm dat 83,6 procent van de voorkant beslaat. 

Xiaomi Mi Mix

Xiaomi Mi 6

Xiaomi zal zijn nieuwe vlaggenschepen volgende week uit de doeken doen. Naast een Xiaomi Mi 6 moet er ook een Xiaomi Mi 6 Plus komen. Over de specificaties van het toestel en de Chinese prijzen weten we vandaag al meer. Een AnTuTu-benchmark van de Mi 6 toont een score van 170.000 punten, welke is behaald met de Snapdragon 835-chipset. Verder zien we de nieuwste versie van Android 7.1 Nougat, 4 GB werkgeheugen en 8- en 12-megapixelcamera's. De Xiaomi Mi 6 met 64 GB opslaggeheugen moet in China 2199 Yuan gaan kosten, omgerekend is dat 300 euro.

(via1)(via2)(via3)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden