Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google investeert in productie LG's beeldschermen voor Pixel 2'

Nieuws 'Google investeert in productie LG's beeldschermen voor Pixel 2'
Door ,

Google presenteert dit jaar een nieuwe Pixel-smartphone. Het techbedrijf wil nu volgens bronnen een grote investering maken in LG's productie van OLED-schermen.

De Google Pixel is voorzien van een OLED-scherm, gemaakt door Samsung Display. De bedrijfstak van Samsung, verantwoordelijk voor het merendeel geleverde OLED-panelen voor de smartphonemarkt, heeft vermoedelijk een order van 70 tot 92 miljoen buigbare OLED-schermen van Apple gekregen. Samsung zou vanwege deze order niet aan de vraag van beeldschermen voor de volgende Pixel kunnen voldoen. Google lijkt daarom te kiezen voor een andere leverancier, namelijk LG.

De Amerikaanse uitgever van de Pixel wil volgens de Zuid-Koreaanse krant Electronic Times een investering van 827 miljoen euro maken in de productie van LG's OLED-schermen. LG heeft weinig ervaring met de productie van deze schermen. De fabrikant presenteerde eind februari zijn LG G6, welke door een aantal techcritici wordt gezien als het beste vlaggenschip van LG tot nu toe. De LG G6 beschikt over een LCD-scherm, dat iets meer energie verbruikt dan een OLED-paneel.

Contrastwaarden worden met OLED-panelen beter weergegeven, maar ogen wel minder natuurlijk. De investering van Google moet LG gaan helpen om straks flexibele OLED-panelen te gaan leveren; vermoedelijk gaat deze investering gepaard met een toekomstig partnerschap en levert LG de beeldschermen voor de volgende generaties smartphones van Google.

Pixel 2

Dat Google dit jaar met een opvolger van de Pixel 2 komt, is ondertussen zeker. HTC zou ook dit jaar verantwoordelijk zijn voor de productie van het vlaggenschip. Vorig jaar produceerde de Taiwanese smartphonefabrikant al de Pixel en Pixel XL met onderdelen van onder andere Samsung en Sony. Naar verwachting presenteert Google met de Pixel 2 ook de nieuwe versie van Android O. Of het toestel dit jaar wel officieel zijn weg naar Nederland vindt, is niet duidelijk. Een tekort aan OLED-schermen lijkt met de stevige investering in LG's productie niet waarschijnlijk.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden