Vergelijk 2.570.870 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wileyfox werkt aan eigen Android-versie met Cyanogen-ontwikkelaars

Nieuws Wileyfox werkt aan eigen Android-versie met Cyanogen-ontwikkelaars
Door ,

Eind vorig jaar ging de stekker uit Cyanogen OS. Smartphonemaker Wileyfox werkt nu nauw samen met de ontwikkelaars van Cyanogen en komt snel met een update voor de Swift 2-serie.

Cyanogen stopte in december met de ontwikkelingen van zijn besturingssysteem, dat door Wileyfox standaard op zijn smartphones werd geïnstalleerd. Wileyfox zou vervolgens meer 'stock-Android' willen en werkt nu samen met ontwikkelaars van Cyanogen aan een OS dat is gebaseerd op Android 7.1.1 Nougat. Tweakers sprak met de Nederlandse woordvoerder van het Britse bedrijf; deze benadrukte dat de ontwikkelaars van Cyanogen ook aan volgende versies van het besturingssysteem zullen bijdragen. 

Veel functies die gebruikers al kennen van Cyanogen OS blijven behouden. Het gaat onder andere om FolderLock en Pin Scramble. De Britse smartphonemaker is een samenwerking aangegaan met Truecaller en kan daarmee in de toekomst de zogenaamde Truecaller-functionaliteit aanbieden. Ook nieuwe functies zoals een persoonlijke feed van artikelen staan op de planning van de fabrikant. Afgelopen vrijdag begon Wileyfox al met het testen van een update voor modellen uit de Swift 2-lijn.

Update Wileyfox

Gebruikers van Swift 2-modellen krijgen de update als eerste. Vervolgens krijgen ook de Storm en Swift-toestellen eind mei een update naar het nieuwe OS van Wileyfox. Eind juni krijgen gebruikers van de Wileyfox Spark-serie de update. Mogelijk verschilt het moment van de uitrol per provider; deze testen over het algemeen nieuwe updates van fabrikanten voordat ze deze verspreiden onder hun klanten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden