Vergelijk 2.018.928 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Benchmark verklapt bestaan en specs robuuste Cat S41

Door ,

Vorig jaar lanceerde Caterpillar de eerste 'bouwvakkerstelefoon' met hittezoekende camera, de S60. Maar eerder al bracht het bedrijf de S40 uit, die nu vermoedelijk op het punt staat een opvolger te krijgen. De Cat S41 duikt op in de database van benchmark GFXBench.

Waterbestendige smartphones zijn tegenwoordig schering en inslag, maar echt robuuste toestellen worden beduidend minder vaak uitgebracht. Samsung's recent gelanceerde Xcover 4 is een aardig voorbeeld, en deze krijgt mogelijk binnenkort concurrentie van Caterpillar's Cat S41.

In GFXBench duikt het toestel op en laat daar een flink aantal technische specificaties achter. We zien onder meer dat de S41 een 5 inch full HD scherm heeft met 1920 bij 1080 pixels. Als processor doet MediaTek's MT6757CH dienst, die we onlangs ook al tegenkwamen in de Alcatel Idol 5S.

cat s41 specs

Verder treffen in de Cat S41 3 GB werkgeheugen aan, en 32 GB interne opslag, een 12 megapixel camera aan de achterkant, en een frontcamera met een resolutie van 7 megapixel. De telefoon draait op Caterpillar's 'Bullit Edition' van Android versie 7.0 Nougat.

Of de Cat S41 verder nog andere unieke snufjes, zoals een IR camera,  in petto heeft, valt niet op te maken uit de GFXBench vermelding. Daarvoor zullen we moeten wachten op de daadwerkelijke lancering, later dit jaar.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden