Vergelijk 3.579.277 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Europese K-serie van LG heeft geen vingerafdrukscanner

Nieuws Europese K-serie van LG heeft geen vingerafdrukscanner
Door ,

De Europese uitvoeringen van de LG K10 (2017) en LG K8 (2017) beschikken niet over een vingerafdrukscanner. LG wil op deze manier de productiekosten van de smartphones drukken.

Eerder presenteerde LG zijn nieuwe K-lijn van 2017. De LG K8 (2017) en LG K10 (2017) werden aangekondigd met een vingerafdrukscanner op de achterzijde. LG heeft besloten om deze scanner niet onder de motorkap van de Europese uitvoeringen van de genoemde toestellen te stoppen. Buiten Europa worden de smartphones wel met een vingerafdrukscanner geleverd. Beide smartphones zijn al een aantal dagen verkrijgbaar in Nederland. 

LG heeft in een verklaring laten weten dat het weglaten van de vingerafdrukscanner op Europese toestellen een bewuste keuze is. Deze keuze zou volgens de fabrikant berusten op de lagere productiekosten van de smartphones. De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant wil zijn smartphones naar eigen zeggen kunnen leveren tegen concurrerende prijzen. Andere fabrikanten in dezelfde prijsklasse leveren wel een vingerafdrukscanner mee in hun Europese uitvoeringen van smartphones. De K-toestellen in Nederland hebben wel een ronde knop op de achterkant zitten, welke dienst doet als Power-knop. 

LG K10

LG K-serie (2017)

LG mikt met zijn K-serie van 2017 op het instapsegment van de smartphonemarkt. Tegen een voordelige prijs krijgen de consumenten een fatsoenlijke smartphone met redelijke specificaties. De LG K10 (2017) beschikt over een 5,3 inch-beeldscherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels, 13-megapixelcamera op de achterkant en MediaTek MT6750-chipset. De LG K8 (2017) heeft een 5 inch-beeldscherm met dezelfde resolutie als zijn grotere broer, ook de camera is hetzelfde. De K8 (2017) draait op de Snapdragon 425-chipset. Beide smartphones draaien op Android 7.0 Nougat.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden