Vergelijk 2.030.671 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Meer Android- dan Windows-gebuikers verbonden met internet

Nieuws Meer Android- dan Windows-gebuikers verbonden met internet
Door ,

Steeds meer Android-gebruikers maken gebruik van internet. Afgelopen maand heeft deze groep zelfs het aantal Windows-gebruikers overstegen.

Maart 2017 markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van smartphones: Android-gebruikers maakten de afgelopen maand namelijk voor het eerst meer gebruik van internet dan Windows-gebruikers. Vooral Azië heeft grote invloed op de verschuiving van internetverbruikers. Het gaat om opmerkelijke cijfers; vijf jaar geleden waren het slechts 2,4 procent van de Android-gebruikers die een aandeel hadden op het internetgebruik. Afgelopen maand streefde Android met 37,93 procent het Windows-aandeel van 37,91 procent voorbij. Er zijn vier besturingssystemen opgenomen in de statistieken; naast Android en Windows gaat het om iOS en OS X van Apple.

Stats internet

Mobiel internetgebruik heeft de afgelopen jaren dus flink in de lift gezeten. De verschuiving in verdeling van het aantal internetgebruikers is volgens StatCounter te danken aan het groeiende gebruik van mobiele apparaten met internettoegang en de teruglopende verkoop van desktopsystemen. Ook in Aziatische en Afrikaanse landen heeft men vaak niet de luxe om zowel een Windows-desktop en een Android-smartphone aan te schaffen en kiest men dus vaker enkel voor het mobiele apparaat.

Toekomst

Naar verwachting zal het aandeel van Android-gebruikers die verbonden zijn met internet de komende jaren verder stijgen. Android stond in 2016 op meer 87,6 procent van de smartphones wereldwijd. Naast iOS heeft het besturingssysteem van Google weinig concurrentie en steeds meer gebruikers neigen naar toegang tot het internet met behulp van meerdere Android-apparaten zoals een smartphone en smartwatch. Met de komst van Android 7.0 Nougat wordt ook multitasken op Android-smartphones toegankelijker. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden