Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'HTC U wordt binnenkort gepresenteerd met Edge Sense'

Nieuws 'HTC U wordt binnenkort gepresenteerd met Edge Sense'
Door ,

HTC presenteerde eerder dit jaar al de HTC U Ultra en HTC U Play. Aan deze line-up ontbreekt echter een heus vlaggenschip; daar komt mogelijk snel verandering in.

HTC presenteerde begin januari zijn HTC U Ultra en HTC U Play. Hoewel beide smartphones niet slecht zijn, delen een aantal critici de mening dat HTC betere smartphones kan maken. De Taiwanese smartphonefabrikant is daar naar verwachting momenteel mee bezig; er staat nog een vlaggenschip op de planning met de Snapdragon 835-chipset onder de motorkap. Gelekte materialen, afkomstig van Android Headlines, geven al een concreet idee over wat voor specificaties de HTC U straks zal beschikken.

Belangrijkste verwachte HTC U specificaties

  • 5,5 inch QHD-beeldscherm
  • Snapdragon 835-chipset met 4 of 6 GB werkgeheugen
  • 12-megapixelcamera achterop, 16-megapixel selfiecamera
  • 3000 mAh batterij
  • Android 7.1 Nougat met de Sense Home-userinterface

HTC Edge Sense

Met de komst van de eerdere HTC U-toestellen introduceerde HTC al zijn nieuwe spraakassistent Sense Companion. HTC zal in combinatie met de HTC U naar verwachting ook de nieuwe Edge Sense-technologie introduceren. Deze techniek moet ervoor zorgen dat de gebruiker het toestel bepaalde commando's kan geven door middel van het knijpen in de randen van de behuizing. Op deze manier moeten dan eenvoudig de camera of Google Assistant worden opgeroepen of een wifi-hotspot worden aan- of uitgezet. Evan Blass publiceerde hier al een kort filmpje over.

HTC BoomSound, camera en speakers

We zijn van HTC gewend dat het bedrijf de nadruk legt op de audiokwaliteit van zijn vlaggenschepen. Naast stereospeakers zal de BoomSound-technologie straks op de HTC U te vinden zijn. Naar verwachting beschikt het vlaggenschip niet over een 3,5mm-aansluiting. Traditionele oordopjes moeten via de USB Type-C-aansluiting worden verbonden met de HTC U. Ook zal de HTC U samen met specifieke oordopjes en de HTC USonic-software een persoonlijk audioprofiel kunnen maken. Dat audioprofiel is gebaseerd op de binnenkant van het oor van de gebruiker. Het opmeten daarvan moet slechts enkele seconden in beslag nemen.

HTC U

De camera moet straks beschikken over een viewfinder met real-time HDR processing. Dat betekend dat een scene al HDR kan worden weergegeven, voordat de foto wordt genomen. Mogelijk krijgt de HTC U maar liefst 4 microfoons mee uit de Taiwanese stal. De smartphone is echter nog niet aangekondigd en daarom is het verstandig om deze geruchten met een korreltje zout te nemen. In de loop van de komende maanden zal HTC hoogstwaarschijnlijk een nieuw vlaggenschip presenteren. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden