Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'HTC U met Snapdragon 835-chipset is verwachte vlaggenschip van HTC'

Nieuws 'HTC U met Snapdragon 835-chipset is verwachte vlaggenschip van HTC'
Door ,

De HTC U-lineup van 2017 is nog niet af. Volgens Evan Blass verschijnt volgende maand het vlaggenschip van de serie op het toneel. Met een Snapdragon 835-chipset en Sense Edge moet de smartphone straks indruk maken.

HTC presenteerde in januari zijn nieuwe HTC U-toestellen. Met de HTC U Ultra en HTC U Play verscheen ook de Sense Companion op het toneel. Veel consumenten en critici zien de U Ultra niet als het echte vlaggenschip van HTC en Chialin Chang, de voorzitter van HTC's smartphonetak, heeft aangegeven dat HTC dit jaar nog met een premium vlaggenschip komt. De komst van dit vlaggenschip lijkt vandaag niet lang meer op zicht te laten wachten. Evan Blass, een bekende lekker van informatie, beweert dat de HTC U eind april aan de wereld zal worden getoond. Begin mei moet de smartphone vervolgens in de winkels liggen.

Het gaat om een smartphone met een 5,7 inch-beeldscherm met QHD-resolutie. Onder de motorkap ligt niks minder dan de nieuwste Snapdragon 835-chipset, welke ook in de Amerikaanse uitvoering van de Galaxy S8 te vinden is. De HTC-smartphone zal hoogstwaarschijnlijk draaien op de nieuwste versie van Android 7.1 en krijgt Sense 9 mee van de fabrikant. Met een tweetal hoogwaardige Sony-camerasensoren maakt de HTC U straks prachtige foto's. Aan de achterkant moet een 12-megapixel Sony IMX362-sensor te vinden zijn en de voorkant van de U krijgt een 16-megapixel Sony IMX351-sensor voor het maken van onder andere haarscherpe selfies.

HTC Ocean

Edge Sense

Naar verwachting krijgt de HTC U naast de Sense Companion ook de Edge Sense-technologie mee. Met een aantal sensoren, verwerkt in het metalen frame van de HTC U, moet het toestel de gebruiker straks in staat stellen om een aantal fysieke acties aan opdrachten voor de smartphone te koppelen. Door bepaalde bewegingen uit te voeren of in het toestel te knijpen kunnen snel en eenvoudig taken worden uitgevoerd. Het notificatiescherm van de HTC U Ultra lijkt te ontbreken aan de specificaties van de HTC U met de codenaam Ocean. Eind volgende maand zien we naar verwachting meer van de HTC U en wat het toestel ons precies te bieden heeft.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden