Vergelijk 2.563.870 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung gaat de Note 7 toch nog verkopen

Nieuws Samsung gaat de Note 7 toch nog verkopen
Door ,

Samsung presenteerde tijdens het Mobile World Congress geen nieuw vlaggenschip maar kreeg wel een aantal vragen over de overgebleven Note 7-toestellen. Samsung heeft nu bevestigd de phablet alsnog te gaan verkopen.

Afgelopen jaar was een goed jaar voor Samsung. Ondanks het Note 7 fiasco boekte het bedrijf indrukwekkende jaarcijfers met de Galaxy S7 en de S7 Edge. De ontvlammende Note 7, die ook na een eerdere terugroepronde nog voor problemen zorgde, leverde Samsung wel een kleine reputatieschade op. Toch lijkt het vertrouwen van consumenten in Samsung nauwelijks te zijn aangetast maar wat er precies met de grote hoeveelheid Note 7-toestellen moest gebeuren was lange tijd niet helemaal duidelijk. Samsung heeft nu bevestigd de Note 7 alsnog te gaan verkopen. Het gaat om een 'opgeknapte' versie van het teruggeroepen vlaggenschip. 

Die geruchten gingen al een tijdje rond en Samsung heeft deze nu bevestigd. De Galaxy Note 7 wordt straks als leentoestel verhuurd of als opgeknapte smartphone verkocht. De Verenigde Staten zijn uitgesloten en naar verwachting spreekt de Zuid-Koreaanse fabrikant dan ook over opkomende markten zoals India. Samsung gaat componenten van de Note 7 die opnieuw kunnen worden gebruikt recyclen. De camera en halfgeleiders worden verkocht of gebruikt voor nieuwe test-toestellen. Metalen zoals goud, zilver, koper en nikkel worden op een milieuvriendelijke manier uit het toestel gehaald en hergebruikt. Samsung zal in de loop van 2017 zijn plannen met de 'nieuwe' Note 7 presenteren.

Galaxy S8

De Note 7 heeft de Nederlandse markt nooit bereikt. Het huidige vlaggenschip van Samsung in Nederland is dan ook nog steeds de Galaxy S7. Morgen komt daar verandering in; Samsung presenteert dan zijn nieuwe vlaggenschepen in New York. Met de app Unpacked 2017 kun je de livestream van de presentatie zelf volgen. Wij van GSMinfo.nl houden je op de hoogte en je kunt ons naast de website ook via Facebook in de gaten houden. De Europese Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus krijgen de Exynos 8895-chipset en 4 GB werkgeheugen onder de motorkap. Beide smartphones draaien op de nieuwste versie van Android 7.1 Nougat en krijgen de spraakassistent Bixby mee.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden