Vergelijk 2.444.021 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei gaat 12 miljoen P10-toestellen verkopen'

Nieuws 'Huawei gaat 12 miljoen P10-toestellen verkopen'
Door ,

Ook na de presentatie van de Huawei P10 en P10 Plus gelooft de Chinese smartphonefabrikant steevast in zijn toestellen. De P9-toestellen gingen ondertussen 12 miljoen keer over de toonbank. Naar verwachting zetten de P10-toestellen vergelijkbare verkoopcijfers neer.

De Chinese fabrikant Huawei timmert hard aan de weg. In 2016 verscheepte het bedrijf al 10 miljoen Huawei P9-toestellen en dit jaar komen daar nog eens 2 miljoen bovenop. Wereldwijd zijn er dus 12 miljoen smartphones verkocht die luisteren naar de naam Huawei P9 of Huawei P9 . De informatie is afkomstig van de CEO van Huawei's Consumer Business Group, ook wel bekend als Richard Yu. De topman van Huawei presenteerde dit jaar tijdens het Mobile World Congress ook de opvolgers van de P9-toestellen, namelijk de Huawei P10 en P10 Plus

De nieuwe vlaggenschepen gaan volgens Yu vergelijkbare verkoopcijfers verwezenlijken. Huawei staat vandaag de dag op de derde plaats van de lijst met de grootste smartphonefabrikanten ter wereld. Het bedrijf heeft flinke plannen om groter te worden in de komende jaren. Yu gelooft dat Huawei's aandeel over twee of drie jaar groter is dan Apple's aandeel op de smartphonemarkt en in 2021 ook meer smartphones dan Samsung gaat produceren. Of het Huawei gaat lukken om tegen deze tijd daadwerkelijk de grootste fabrikant van smartphone ter wereld te worden, zal in de toekomst duidelijk worden. Huawei zet in ieder geval in op een serieuze marktpositie op de smartphonemarkt.

Huawei P10 en P10 Plus

Huawei presenteerde eind februari zijn nieuwe paradepaardjes. De Huawei P10 en P10 Plus beschikken over een uitstekende dubbele Leica-camera, welke bestaat uit een 12-megapixel RGB-sensor en een 20-megapixel zwart-wit-sensor. Ook ligt er een Kirin 960-chipset met 4 GB werkgeheugen onder de motorkap van de Chinese vlaggenschepen. De toestellen draaien op Android 7.0 Nougat met daar overheen de nieuwste versie van EMUI 5.1. De Huawei P10 is ondertussen te koop in Nederland, wij schreven eind vorige week een uitgebreide review over deze smartphone. De Huawei P10 Plus komt binnenkort ook naar Nederland.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden