Vergelijk 2.589.882 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Galaxy S8 schiet videobeelden met wel 1000 beelden per seconde'

Nieuws 'Galaxy S8 schiet videobeelden met wel 1000 beelden per seconde'
Door ,

Wat Sony kan, kan Samsung ook. Of de Zuid-Koreaanse fabrikant dat beter kan, zal eind deze maand duidelijk worden. De mogelijkheid bestaat in ieder geval dat Samsung zijn S8 gaat voorzien van een bijzondere camera met slow motion-functionaliteit.

Met minder dan twee weken te gaan voordat de Galaxy S8 eindelijk aan de wereld zal worden gepresenteerd, steekt er een bijzonder gerucht de kop op. Sony presenteerde eind afgelopen maand zijn Xperia XZ Premium met camera die video's met wel 960 beelden per seconde kan opnemen. Volgens Phonearena kan de camera van de S8 nog meer beelden per seconde vastleggen; namelijk wel 1000. Hoewel Sony gebruik maakt van de nieuwste sensor, gaat Samsung deze 1000 beelden per seconde mogelijk met een andere sensor verwezenlijken. 

S8 Camera

De Sony Xperia XZ Premium en de Xperia XZs beschikken over de Motion Eye-sensor. Met deze sensoren wordt de grote hoeveelheid aan beelden eerst tijdelijk opgeslagen in een gereserveerd stuk geheugen. De grote hoeveelheid beelden is te groot om direct door de smartphone te worden verwerkt. Het is daarom ook niet anders dan aannemelijk dat Samsung een vergelijkbare techniek zal gebruiken als het bedrijf daadwerkelijk een camera van soortgelijk kaliber in de S8 heeft weten te stoppen. Naast de camera op de achterkant heeft Samsung ook de frontcamera verbeterd. Naast de 8-megapixel selfiecamera vinden we straks een 3,7-megapixel irisscanner-cameramodule

Presentatie Galaxy S8

Samsung gaat zijn nieuwe vlaggenschip en de grotere broer van het toestel op 29 maart uit de doeken doen. Gister zagen we al de app Unpacked 2017 online verschijnen. Samsung geeft de Galaxy S8 naar verwachting een haarscherp OLED-beeldscherm mee, welke deels gevoelig is voor drukverschillen. De prijzen van de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus zijn ondertussen al bekend. Of deze afwijken van de prijs die Samsung tijdens de presentatie aan zijn toestellen mee gaat geven, zal over 13 dagen duidelijk worden.

Samsung Galaxy S8 Plus beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 25,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 26,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 1000 € 31,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S8 Plus aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden