Vergelijk 3.075.313 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nexus 6-toestellen met Android 7.1.1 zien downgrade Android 7.0 Nougat

Nieuws Nexus 6-toestellen met Android 7.1.1 zien downgrade Android 7.0 Nougat
Door ,

Geen nieuwe Android-versie. De Nexus 6 doet een stapje terug. Gebruikers met Android 7.1.1 kunnen het toestel nu downgraden naar Android 7.0 Nougat en op blijven op deze manier voorzien van automatische beveiligingsupdates.

Het is alweer een tijdje geleden dat de Nexus 6 op de markt verscheen. Vanaf zijn uitgavejaar 2014 krijgt de smartphone updates en vanaf vandaag zien een aantal Nexus 6-toestellen ook een downgrade. Gebruikers die Android 7.1.1 Nougat via sideloading op het toestel hebben gezet, krijgen nu meldingen dat er een 'update' beschikbaar is naar Android 7.0 Nougat. Deze informatie is afkomstig van Reddit.

Een medewerker van Google zegt op de sociale nieuwswebsite dat de downgrade nodig is voor deze toestellen. De smartphones kunnen op deze manier ook over-the-air-updates ontvangen. Dat zal hoofdzakelijk om beveiligingsupdates gaan. De medewerker zegt ook dat gebruikers die door willen gaan met het gebruiken van uitgaves die via het sideloaden of flashen worden geïnstalleerd, gebruik kunnen blijven maken van Android 7.1.1. 

Nexus 6

De Nexus 6 is bijna een klassieker. Het toestel is door Motorola gebouwd en 3 jaar geleden door Google uitgegeven. Google meldde vorig jaar dat het toestel geen nieuwe Android-versies meer tegemoet gaat zien na de Android 7-update. Wel krijgen de Nexus 6-toestellen beveiligingsupdates tot komend najaar. Gebruikers die na de Android 7.0-downgrade problemen met de Nexus 6 ervaren, kunnen het beste het toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden