Vergelijk 2.006.653 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Mogelijke problemen bij installatie iOS 4 op Apple iPhone

Door , - 8 reacties

Gisteren bracht Apple haar nieuwe besturingssysteem voor de iPhone naar buiten. Deze iOS4 update is te downloaden voor iPhone 3G en iPhone 3GS. Toch getuigen reacties van mensen die iOS4 hebben gedownload dat het allemaal niet geheel vlekkeloos verloopt.

Apple software updateOp papier was het één grote goednieuws-show. Gisteren publiceerde Apple namelijk de software update iOS 4 via iTunes en daarom is het nu voor iedereen die een iPhone tot zijn beschikking heeft te downloaden. Met onder andere multitasking, mogelijkheid tot het aanbrengen van een mappenstructuur, nieuwe wallpapers, 5x digitale zoom en iBooks moet de iPhone 3GS van een nieuw en hoger niveau worden. Natuurlijk is vooral de multitask een enorme vooruitgang. In de update voor de iPhone 3G is wat gesneden en hij mist daarom onder andere multitasking en extra wallpapers. Je kunt ook gaan voor de nieuwste iPhone 4. Deze wordt halverwege juli (waarschijnlijk 14 juli) verwacht. Check hieronder hoe je de update download:

iPhone iOS4 software update installeren

Omdat er direct na de release al klachten kwamen van mensen die de update hadden geïnstalleerd gooide Engadget er een poll uit waarin gebruikers melding konden maken van de problemen die zij ondervonden. Het grootste gedeelte van de mensen ondervond geen problemen (38%), maar dit percentage is niet overtuigend. Dit betekent namelijk dat maarliefst 62% van de mensen kleine of grote problemen ondervond bij de installatie van het nieuwe besturingssysteem.De getallen laten zien dat de problemen erg divers zijn. De meest voorkomende bugs hebben te maken een vertraging van de verwerkingssnelheid van (8%) en het vastlopen van het toestel (5%). Kijk hieronder voor de overige percentages:

Poll problemen bij installatie iOS4 op iPhone

Dit voorspelt natuurlijk weinig goeds, maar het kan zijn dat het kinderziektes zijn die na een aantal dagen zijn verdwenen. We zullen dus nog niet te hard zijn in ons oordeel over de nieuwe software update. Updaten van je iPhone is natuurlijk op eigen risico en als iOS 4 het helemaal goed doet, dan heb je toch wel honderdtal nieuwe features op je telefoon waarmee je even vooruit kan.

Heb jij ook inmiddels problemen ervaren na de installatie van iOS 4? Of juist helemaal niet? Laat ons jouw mening weten en laat een reactie achter!

Bron: Engadget

Update 02-09: De iOS 4.1 software update is vanaf volgende week te downloaden via iTunes.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden