Vergelijk 2.956.161 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Moto Z Play krijgt binnenkort update naar Android 7.0 Nougat

Nieuws Moto Z Play krijgt binnenkort update naar Android 7.0 Nougat
Door , - 1 reactie

Bezitters van de Moto Z Play hebben fijn nieuws in het vooruitzicht: de update naar Android 7.0 Nougat komt eraan. Lenovo zou eindelijk bezig zijn de update uit te rollen.

De Motorola Moto Z Play is een van de laatste smartphones die nog werd uitgegeven onder de Motorola-merknaam. Onder Lenovo werd de naam Motorola eerst nog gebruikt voor de toestellen uit de Moto-serie, maar dat is sinds de aankondiging van de Lenovo Moto G5 en G5 Plus verleden tijd. Lenovo is vooralsnog niet de snelste met het uitrollen van updates, want de in september vorig jaar uitgekomen Moto Z Play heeft nog steeds geen update ontvangen naar Android 7.0 Nougat. Daar komt nu verandering in.

Bezig met uitrol

Lenovo zou bezig zijn met het uitrollen van de Android 7.0 Nougat-update naar de Motorola Moto Z Play. De iets hoger geplaatste Moto Z, die door Lenovo nog steeds actief wordt voorzien van nieuwe Moto Mods, kreeg al aan het eind van het jaar een update naar de nieuwe Android-versie. Nu is dus ook de 'budget-optie', de Moto Z Play, aan de beurt. Dat model onderscheidde zichzelf vooral door een flink grotere batterij, waardoor je een stuk langer met je smartphone kan doen.

De Moto Z Play is verder niet uitgerust met al te denderende specificaties. Zo draait het toestel op een Snapdragon 625-chipset, met 5,5 inch beeldscherm en 32 GB opslaggeheugen. Er zit een camera van 16 megapixel op de achterkant, terwijl de selfies worden gemaakt door een 5 megapixel-exemplaar. Wel beschikt het toestel over een vrijwel gelijkwaardige behuizing ten opzichte van zijn duurdere broertje, de Moto Z. Hopelijk draait het toestel binnenkort op Android 7.0 Nougat; het werd geleverd met Android 6.0 Marshmallow.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden