Vergelijk 2.567.542 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wileyfox brengt nieuw OS gebaseerd op Android 7.1.1 naar smartphones

Nieuws Wileyfox brengt nieuw OS gebaseerd op Android 7.1.1 naar smartphones
Door ,

Wileyfox stapt af van Cyanogen OS en wil meer 'stock-Android'. De Britse smartphonemaker brengt binnen twee weken een nieuw OS naar de Swift 2-serie. Het besturingssysteem ligt dicht tegen Android 7.1.1 aan.

Wileyfox maakt functionele toestellen welke mikken op het middensegment van de smartphonemarkt. De Britse fabrikant heeft aangekondigd dat smartphones uit de Swift 2-serie binnen twee weken een update naar een nieuw besturingssysteem zullen krijgen. Het gaat om een uitgave van Android 7.1.1 Nougat, maar wat er precies anders aan de uitgave is wil Wileyfox nog niet duidelijk maken. Tweakers sprak met de Nederlandse woordvoerder van de Britse fabrikant en deze liet weten dat het om een uniek besturingssysteem gaat waar Wileyfox zelf aan bijdraagt.

De huidige Swift 2-serie maakt gebruik van Cyanogen OS. Nadat de ontwikkelaars van dit besturingssysteem besloten om de stekker uit het OS te trekken, is Wileyfox genoodzaakt om naar een alternatief besturingssysteem over te stappen. Eind vorig jaar maakte de Britse fabrikant bekend dat het een versie van Android die dichter tegen de stock-uitgave aanligt zou overwegen. De unieke Wileyfox-features blijven wel aanwezig op de smartphones. Binnen twee weken zal Wileyfox de update uitrollen naar alle Swift 2-toestellen.

Swift, Storm en Spark

Wileyfox laat het niet bij de Swift 2-serie. Omdat ook de Swift en Storm onderdeel zijn van het arsenaal van de fabrikant, neemt Wileyfox ook verantwoording voor deze oudere toestellen. Binnen 4 tot 5 weken moeten ook de Wileyfox Swift en Storm-series worden voorzien van de nieuwste Android-uitgave. Verder kennen we ook nog de Spark Plus en de Spark X van Wileyfox. Deze smartphones zullen tegen het einde van april ook worden voorzien van de nieuwe OS.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden