Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Asus gaat smartphones verkopen in Nederland

Nieuws Asus gaat smartphones verkopen in Nederland
Door ,

Asus brengt een aantal mooie smartphones naar de Nederlandse markt. Met bescheiden hardware, metalen behuizingen en Android 6.0 Marshmallow wil Asus voet aan de grond krijgen op de smartphonemarkt in de lage landen.

Asus heeft vandaag tijdens een evenement in Amsterdam bekend gemaakt dat het bedrijf smartphones naar de Nederlandse markt gaat brengen. We schreven eerder deze maand al dat de Taiwanese fabrikant zijn Zenfone-toestellen naar ons land wilde brengen. Dit wordt vandaag werkelijkheid. Asus verkoopt deze smartphones al langer maar de toestellen waren nog niet in Nederland verkrijgbaar. We kijken naar de Asus Zenfone 3 met twee verschillende schermafmetingen, de Zenfone 3 Max en de Zenfone Go. Alle toestellen draaien op Android 6.0 Marshmallow.

Het gaat dus niet om splinternieuwe smartphones die voorzien zijn van de nieuwste hardware en software. Asus brengt wel toestellen op de markt die geschikt zijn voor consumenten die waarde hechten aan het uiterlijk van de smartphone en de kwaliteit van de gemaakte foto's. De camera's moeten namelijk goed presteren, ook in situaties met weinig licht. De Asus Zenfone 3 is het meest opvallende toestel van de Zenfone-rees. De smartphone uit het middensegment is voorzien van een Snapdragon 625-chipset en 3 GB werkgeheugen. Het toestel is in Nederland verkrijgbaar met twee verschillende schermafmetingen; één variant met een 5,2 inch beeldscherm en één met een 5,5 inch beeldscherm.

Asus Zenfone 3 Max en Zenfone Go

Naast de Zenfone 3 brengt Asus ook twee goedkopere toestellen naar Nederland. De Asus Zenfone 3 Max heeft een 5,5 inch beeldscherm en 32 GB opslaggeheugen onder zijn metalen behuizing. Met een Snapdragon 505-chipset loopt de Max een stukje trager dan de traditionele Zenfone 3. Aan consumenten met een laag budget heeft Asus ook gedacht; de Asus Zenfone Go krijgt een 5 inch HD-scherm, 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslaggeheugen. Een Snapdragon-410 doet het rekenwerk. De toestellen zijn begin volgende week te koop in Nederland. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden