Vergelijk 2.030.671 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hoogste prioriteit BlackBerry is veiligheid en privacy, ook voor DTEK70

Nieuws Hoogste prioriteit BlackBerry is veiligheid en privacy, ook voor DTEK70
Door ,

BlackBerry gaat een bijzonder vlaggenschip uit de doeken doen tijdens het Mobile World Congress. De Canadese ontwikkelaar zet hoog in op de bescherming van persoonlijke gegevens. Dit zal tijdens de presentatie van de BlackBerry DTEK70 of Mercury dan ook centraal staan.

BlackBerry heeft het de laatste tijd moeilijk. Het bedrijf ontwerpt inmiddels zelf geen smartphones meer maar brengt nog wel telefoons uit. De software op deze smartphones wordt wel gewoon nog door BlackBerry vormgegeven. Binnen deze software krijgen veiligheid van gegevens en de privacy van de gebruiker een hoge prioriteit. CrackBerry interviewde Steve Cistulli, de voorzitter van TCL Communication en BlackBerry Mobile. Uit dit interview kunnen we opmaken dat BlackBerry de veiligheid van de gebruiker hoog in het vaandel draagt.

BlackBerry heeft bewezen dat het bedrijf op het gebied van veiligheid kan presteren. De eerder verschenen DTEK50 en DTEK60 zijn veiliger dan de gemiddelde smartphone en BlackBerry’s koers zal niet veranderen. BlackBerry Mobile gaat binnenkort de BlackBerry DTEK70, ook wel bekend als BlackBerry Mercury presenteren. Volgens Cistulli plaatsen Android-ontwikkelaars de veiligheid op een tweede plaats. Voor BlackBerry krijgt dit onderwerp echter de hoogste prioriteit. Het nieuwe motto van BlackBerry verluidt dan ook ‘software is de nieuwe BlackBerry’. Privacy en het beschermen van gegevens verdienen ook in het privéleven aandacht en daar zet BlackBerry op in.

DTEK 70 Mercury

Tijdens het Mobile World Congress, dat over 10 dagen van start gaat in Barcelona, zal BlackBerry een smartphone voorzien van een fysiek toetsenbord presenteren. We hebben al een teaser van de smartphone voorbij zien komen en, zoals we uit het interview kunnen opmaken, zal bescherming van gegevens tijdens de presentatie van het Canadese vlaggenschip centraal staan. De BlackBerry DTEK70 wordt verwacht met een Snapdragon 821-chipset, 3 GB werkgeheugen, vingerafdrukscanner en een fysiek qwerty-toestenbord.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden