Vergelijk 2.474.161 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung laat tijdens het MWC zijn eerste buigbare smartphone zien'

Nieuws 'Samsung laat tijdens het MWC zijn eerste buigbare smartphone zien'
Door ,

Samsung zal wel aanwezig zijn op het Mobile World Congress, maar de presentatie van de Galaxy S8 laat nog even op zich wachten. Mogelijk gaat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker wel zijn eerste buigbare toestel tentoonstellen.

Of de toekomst van smartphones in buigbare toestellen ligt, moet gaan blijken. Hoewel smartwatches geen denderend succes zijn, kunnen vouwbare smartphones de functionaliteit van zowel smartphones als smartwatches vervangen met als voordeel dat deze op een zichtbare plaats gedragen kunnen worden. Fabrikanten zetten in ieder geval in op deze ontwikkeling. Samsung ontving eerder al een patent voor buigbare OLED-schermen. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker gaat zijn Galaxy S8 niet tijdens het Mobile World Congress presenteren. De fabrikant is wel aanwezig en gaat mogelijk zijn eerste buigbare smartphone aan de wereld tonen.

Samsung foldable

Volgens geruchten gaat Samsung tijdens het MWC een prototype van zijn opvouwbare smartphone presenteren aan een selectieve groep geïnteresseerden. Het toestel zal dan ook niet worden getoond op de publieke vloer van het MWC. Vermoedelijk gaat het om een toestel dat op diverse manier is op te vouwen. Betrokken personen beweren in een gesprek met ETNews dat Samsung nog meer beeldschermtechnieken gaat laten zien op het techevenement in Barcelona. 

Samsung op het MWC 2017

Het is niet bekend op welk tijdstip Samsung zijn buigbare smartphone zou willen presenteren. De mogelijkheid bestaat dat Samsung de technologieën voornamelijk aan andere fabrikanten wil laten zien en te kijken of deze daar interesse in hebben. Samsung kan andere fabrikanten vervolgens voorzien van deze buigbare beeldschermen. Samsung Display levert een groot aantal OLED-schermen aan andere fabrikanten en moet ook iPhone 8, of een variant daarvan, gaan voorzien van een OLED-beeldscherm

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden