Vergelijk 2.682.926 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC gaat verder met uitrol Android 7.0 Nougat-update in Europa

Nieuws HTC gaat verder met uitrol Android 7.0 Nougat-update in Europa
Door ,

HTC beloofde eerder dat een aantal toestellen een update naar de nieuwste Android-versie zouden krijgen. De Taiwanese smartphonemaker brengt de update nu ook naar Europa. Nederlandse gebruikers worden voorlopig afgeraden de nieuwe update te installeren.

HTC beloofde eerder dat de HTC 10 en One M9 binnen twee weken een update naar Android 7.0 Nougat zouden krijgen. Ondertussen is het al meer dan twee weken geleden en hebben de gebruikers van deze smartphones nog geen update gezien. In de Verenigde Staten is de nieuwste Android versie al sinds vorig jaar beschikbaar. HTC brengt deze nu ook naar Europese gebruikers van de HTC 10 en One M9. Nederlandse eigenaren van de smartphones worden aangeraden nog even te wachten.

HTC News

Het gaat om een Europese softwarerelease van de Android 7.0 Nougat-update. Nederlandse gebruikers kunnen al wel toegang krijgen tot de nieuwe update maar worden door HTC afgeraden dit te doen; de Taiwanese smartphonemaker zou nog bezig zijn met het testen van de software. Er wordt verder geen informatie gegeven over het tijdstip dat Nederlandse gebruikers groen licht zullen krijgen. Het gaat om een voorlopige update waarbij alle bestanden op de smartphone worden gewist. De definitieve versie, die later beschikbaar moet komen van de update zal niets aan de opgeslagen bestanden van de gebruiker wijzigen. 

Android 7.0 Nougat

Het nieuws is afkomstig van een medewerker van de Europese tak van HTC. Android 7.0 Nougat werd in augustus 2016 uitgebracht. Nederlandse gebruikers van smartphones die niet zijn uitgebracht met de nieuwste Android-versie maar deze wel krijgen, zien de update nu pas verschijnen. Providers testen doorgaans de nieuwe softwareupdates voordat ze deze aan hun klanten verstrekken. Dit is ook voor de providers van eigenaren met een HTC 10 en One M9 het geval. Hoogstwaarschijnlijk doen de Nederlandse providers er dit keer iets langer over. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden