Vergelijk 2.357.217 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Google Assistant komt binnenkort naar Nexus 5X en 6P’

Nieuws ‘Google Assistant komt binnenkort naar Nexus 5X en 6P’
Door ,

Google presenteerde met de komst van de Pixel en Pixel XL ook zijn slimme spraakassistent. Mogelijk komt de AI binnenkort ook naar de Nexus 5X en 6P.

Google introduceerde vorig jaar zijn vlaggenschepen. Met de komst van de Google Pixel en Pixel XL maakte ook de Google Assistant zijn intrede. De AI-assistent is goed uitgewerkt, in staat om verbanden tussen vragen en opmerkingen goed te begrijpen en niet bang om sociaal te zijn. Hoewel Google Assistant niet op alle vlakken als beste uit de bus komt, is de slimme spraakassistent van Google een welkome toevoeging op andere Google-toestellen en Android-smartphones.

De Amerikaanse zoekgigant bracht voorafgaande aan zijn Pixel-toestellen in samenwerking met Huawei een aantal Nexus-smartphones uit. Google presenteerde vervolgens zijn vlaggenschepen van afgelopen jaar als exclusieve toestellen met de Google Assistant, de Nexus-toestellen konden in eerste instantie geen update te verwachten. Daar lijkt nu verandering in te komen. De Google Assistant lijk niet met de nieuwe Android 7.1.2 Nougat-update naar de Nexus-toestellen te komen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk met de volgende grote update gebeuren.

Google Assistant

Er komen hoogstwaarschijnlijk meerdere smartphones uit die gebruik gaan maken van de Google Assistant. De aankomende LG G6, het nieuwe vlaggenschip van LG, moet de AI al vanuit de fabriek meekrijgen. Mogelijk komen hier later meerdere vlaggenschepen bij. HTC, Samsung en eventueel Nokia maken gebruik van hun eigen slimme spraakassistent en hebben daarom naar verwachting geen interesse in het gebruik van Google’s AI.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden