Vergelijk 2.465.644 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Hardwarebedrijf Razer gaat smartphones maken'

Nieuws 'Hardwarebedrijf Razer gaat smartphones maken'
Door ,

Mogelijk zien we binnenkort de eerste Razer-smartphone verschijnen. Het hardwarebedrijf heeft nu Nextbit, een Amerikaanse smartphonemaker, opgekocht.

In een interview met de techsite Techcrunch geeft de directeur van het bedrijf Nextbit aan dat het bedrijf heeft gekozen om met Razer in zee te gaan. Nextbit, een bedrijf dat vorig jaar in de Benelux de Nextbit Robin-smartphone uitbracht, gaat nu door met wat men al deed, maar volgens de directeur groter en beter. Razer is actief op de hardwaremarkt en is bekend vanwege zijn randapparatuur voor gamers. Het Amerikaanse bedrijf zet ondertussen ook in op desktops en laptops en liet laatst op de CES in Las Vegas een bijzondere laptop met 3 schermen zien. Het lijkt er nu op dat Razer ook smartphones gaat maken.

Nextbit Robin Nextbit Robin Nextbit Robin Nextbit Robin

De Amerikaanse smartphonemaker Nextbit heeft slechts één toestel uitgebracht. Het toestel is vervaardigd uit kunststof en slaat apps en gegevens van apps op servers van Nextbit op. De smartphone verwijderd dan apps die weinig of niet worden gebruikt wanneer het toestel over te weinig vrije opslagruimte beschikt. Razer gaat het toestel dat door Nextbit is uitgegeven niet verkopen. De smartphone is ondertussen uit de handel gehaald en consumenten krijgen nog 6 maanden garantie. Updates worden tot januari 2017 verstrekt.

Razer

Het Amerikaanse techbedrijf Razer heeft nog geen smartphone uitgebracht en er zijn ook nog geen plannen bekend om dit te gaan doen. Het bedrijf kocht vorig jaar THX en een jaar daarvoor de Android-gameconsolemaker Ouya. Met de aankoop van een jong smartphonebedrijf, bestaande uit 30 medewerkers die na overname bezig blijven met wat ze al deden, lijkt het waarschijnlijk dat Razer binnenkort met een eigen smartphone komt. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden