Vergelijk 2.379.294 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry presenteert volgende maand nieuw Mercury-toestel

Nieuws BlackBerry presenteert volgende maand nieuw Mercury-toestel
Door ,

Volgende maand worden er veel nieuwe smartphones gepresenteerd, waaronder een nieuwe BlackBerry. De Mercury wordt voorzien van een fysiek toestenbord, dat is zeker. De Canadese fabrikant houdt het voorlopig stil.

BlackBerry kennen we als producent van smartphones met fysieke toetsenbord. Die toetsenborden maken de telefoons erg geschikt om lange stukken tekst te typen. Zo een toetsenbord komen we ook tegen op de BlackBerry DTEK70, beter bekend als de BlackBerry Mercury. Volgende maand krijgen we het toestel dan eindelijk in het echt te zien in Barcelona. Zo blijkt uit een tweet van BlackBerry waarin het nieuwe toestel zelfs al te zien is.

BlackBerry maakt sinds september vorig jaar zelf geen telefoons meer. In plaats daarvan richt het bedrijf zich volledig op het ontwerpen van software voor de toestellen, die door andere bedrijven worden geproduceerd. Op het Mobile World Congress eind februari kunnen we de volgende BlackBerry dus verwachten, de eerste waarbij BlackBerry alleen de software ontwerpt. 

We weten nog niet zeker waar het toestel toe in staat is. De informatie is net zo goed afgeschermd als de BlackBerry-toestellen zelf. Het toestel krijgt naar verwachting een USB Type-C aansluiting en een vingerafdrukscanner in de spatiebalk. We weten ongeveer hoe het er uit gaat zien. Een strak en elegant ontwerp, aan de voorkant voorzien van een fysiek toetsenbord zoals we van BlackBerry gewend zijn. Hoe groot het toestel zal worden en de rest van de specificaties zullen we volgende maand ontdekken.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden