Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung komt met uitslag Galaxy Note 7 onderzoek

Nieuws Samsung komt met uitslag Galaxy Note 7 onderzoek
Door ,

In augustus moest het toestel ook naar Nederland komen, de Samsung Galaxy Note 7. Toen meerdere exemplaren van het toestel brandgevaarlijk bleken te zijn werd de levering gauw afgeblazen. Nu komt Samsung zelf met de officiële uitslag van het onderzoek.

De Galaxy Note 7 zou het helemaal gaan maken. In Europa moesten we lang wachten op de nieuwe Note nadat de Note 4 in 2014 werd uitgebracht en de Note 5 niet verder is gekomen dan de Verenigde Staten en Canada. De Note 7 zou de phablet markt helemaal overnemen, voorzien van een gebogen scherm en de geroemde S-Pen. Vrij snel na de release van het toestel in, onder andere, de Verenigde Staten doken er verhalen op dat het toestel vlam zou vatten. Kort daarop kwamen er ook beelden hiervan naar buiten.

Samsung Galaxy Note 7

Er is veel gespeculeerd over de oorzaak van het oververhitten van de toestellen, van problemen met de accu tot een programmeerfout in de software. Nu komt Samsung naar buiten met haar eigen onderzoeksresultaten. Samsung vond niet één, maar twee oorzaken voor de problematiek. De eerste oorzaak heeft betrekking op de toestellen die Samsung oorspronkelijk distribueerde. Hierbij werd de oververhitting veroorzaakt door de contacten van de accu met de telefoon, door het ontwerp van de electroden werd het erg heet in de rechterbovenhoek, soms met ontvlambaar resultaat.

De tweede oorzaak heeft alleen betrekking op de toestellen die werden gemaakt om de oorspronkelijke te vervangen. Bij deze toestellen kwam het ook meerdere voor dat het toestel oververhitte en vlam vatte. Volgens Samsung kwam dit doordat de fabrikant van de nieuwe accu's een erg korte tijd kreeg om deze te leveren. Als gevolg hiervan waren de accu's niet voldoende getest, anders was dit wel aan het licht gekomen.

Wat nu?

Om dit geheibel in de toekomst te voorkomen komt Samsung met een oplossing. Voordat een accu wordt goedgekeurd om in een toestel gebruikt te worden gaat die accu eerst het hieronder weergegeven achtstappenplan door. Dit uitgebreidde testplan moet ervoor gaan zorgen dat de nieuwe toestellen van Samsung nooit meer zulen ontploffen, althans, door accu-falen.

Note 7, stappenplan

(via1,via2)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden