Vergelijk 2.465.632 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft Cortana binnenkort toegankelijk vanuit Android-lock screen

Nieuws Microsoft Cortana binnenkort toegankelijk vanuit Android-lock screen
Door ,

Siri, Google Assistant, Sense Companion, Bixby, Viki en dan hebben we ook nog Cortana. De slimme AI van Microsoft wordt binnenkort geïntegreerd in het lockscherm van Android.

2017 is het jaar van de slimme spraakassistenten op smartphones. Trouwe gebruikers van de iPhone kennen AI-assistent Siri al vijf jaar. Google introduceerde in oktober zijn Google Assistant en ook HTC presenteerde afgelopen week zijn Sense Companion. Samsung zal zijn nieuwe spraakassistent Bixby met de komst van de Galaxy S8 presenteren en ook Nokia lijkt mee te doen met ontwikkeling van AI-assistentie. Microsoft is geen nieuwkomer, we kennen Cortana al van Windows maar Android-gebruikers kunnen de persoonlijke assistent ook al enige tijd gebruiken.

Microsoft mikt net als Amazon en Google op een brede integratie van zijn AI-assistent. De bedrijven brengen hun AI niet alleen naar toestellen met een scherm, maar willen de assistent ook in andere apparaten, zoals koelkasten en andere huishoudelijke apparatuur integreren. Binnenkort zal de assistent ook vanuit het Android lockscherm kunnen worden opgeroepen. De functie is momenteel al beschikbaar voor bètatesters.

Cortana op Android

Wanneer de AI in-app is ingeschakeld, wordt een rond icoon weergegeven aan de onderkant van het vergrendelde scherm. De AI kan worden opgeroepen door het icoontje naar boven te vegen. Bij het openen van het icoontje krijg je alle informatie van Cortana te zien. Mocht je niet willen wachten tot de app officieel geïntegreerd wordt in het lockscherm, dan kun je hier alvast deelnemen aan het bètaprogramma.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden