Vergelijk 2.623.178 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG patent toont opvouwbare telefoon-tablet hybride

Nieuws LG patent toont opvouwbare telefoon-tablet hybride
Door ,

Net als Samsung wordt ook van LG later dit jaar een eerste, opvouwbare smartphone verwacht. Een vandaag gepubliceerde patentaanvraag laat zien in welke richting LG denkt: geen klaptelefoon, maar een smartphone-tablet hybride, met het display aan de buitenkant.

Hoewel we in feite op dit moment eerder uitkijken naar de aankomende lancering van de LG G6, is tevens bekend dat de Zuid-Koreanen in een race verwikkeld zijn met hun landgenoten. Van zowel LG als Samsung wordt later dit jaar een eerste, opvouwbare smartphone verwacht. Van die laatste zagen we onlangs al een interessant ontwerp, en een vandaag gepubliceerde patentaanvraag biedt tevens een blik in de keuken van LG.

LG opvouwbare smartphone patent LG opvouwbare smartphone patent LG opvouwbare smartphone patent

In tegenstelling tot veel andere designs voor opvouwbare smartphones van andere OEMs, vermijdt het hier getoonde ontwerp het model 'klaptelefoon': het scherm zit aan de buitenkant van het toestel. Dit resulteert in een apparaat dat in ingeklapte toestand het formaat van een traditionele smartphone heeft, met een scherm dat helemaal om de telefoon vouwt.

LG opvouwbare smartphone patent LG opvouwbare smartphone patent LG opvouwbare smartphone patent

In uitgeklapte toestand ontstaat in feite een tablet. Bij een ingeklapte schermdiagonaal van pakweg 5,5 inch ontstaat er uitgevouwen een tablet met een diagonaal van ruim 7 inch. Als het toestel is opgevouwen trekt het scherm zich aan de achterkant iets terug, zodat LG daar nog een aantal features naast het display kan plaatsen.

Zo zien we daar een camera (121 in de afbeeldingen), LED flitser (124), een Power knop (123), en een vingerafdrukscanner (143). Deze zijn toegankelijk zolang de telefoon dichtgeklapt is. Als het toestel helemaal 'open' is, dan schuift het scherm dus over deze elementen.

LG opvouwbare smartphone patent LG opvouwbare smartphone patent

De in Zuid-Korea gepubliceerde patentaanvraag (PDF) toont zoals altijd geen uiteindelijk, commercieel product, maar een set ideeën en concepten. Wel zien we een vrij gedetailleerd ontwerp, waarin ondermeer het scharniermechanisme uitgebreid wordt beschreven.

Of LG's eerste opvouwbare smartphone er ongeveer zo uit zal gaan zien is niet te voorspellen, maar dat ook dit Zuid-Koreaanse bedrijf grote stappen vooruit maakt op dit gebied, is duidelijk.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden