Vergelijk 2.717.624 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Oorzaak ontvlammen Note 7 toch te wijten aan defecte batterij'

Nieuws 'Oorzaak ontvlammen Note 7 toch te wijten aan defecte batterij'
Door ,

De Note 7 is letterlijk en figuurlijk in vlammen opgegaan. Samsung beloofde eerder de resultaten van het onderzoek naar het ontvlammen in januari te presenteren. Een persbureau weet mogelijk al wat Samsung geconcludeerd heeft.

De Galaxy Note 7 is nooit in Nederland te koop geweest. Een dag voor de release in de Benelux annuleerde Samsung de uitgave van de phablet. Samsung besloot de stekker uit de Note 7 te trekken omdat deze spontaan ontvlamde en na een eerdere terugroepactie nog steeds voor problemen zorgde. Sinds het stopzetten van het gewilde toestel beloofde Samsung de resulaten van het onderzoek naar de problemen met de Note 7 met de wereld te delen. Hoewel de Zuid-Koreaanse fabrikant nog steeds geen officieel bericht heeft vrijgegeven, beweert persbureau Reuters nu al te weten wat de oorzaak van het Note 7 fiasco is. 

Volgens een anonieme bron bij het persbureau gaat Samsung de resultaten over een week presenteren. Samsung zou hebben geconcludeerd dat de oorzaak van het ontvlammen toch bij de batterij van de Note 7 ligt. Ook gaat de smartphonefabrikant een reeks maatregelen onthullen die moeten voorkomen dat de accu van de verwachte Galaxy S8 vlam zal vatten. Hoewel eerder gespeculeerd werd over een te grote batterij in een te kleine behuizing, zegt Reuters nu dat de problemen toch aan de batterij te verwijten zijn. Het persbureau meldt niet wat er precies mis was met de gebruikte batterijen. 

Note 7 batterijen

De gebruikte accu's in de Galaxy Note 7 waren afkomstig van meerdere leveranciers. Samsung weet allereerst de problemen aan zijn eigen chemietak, welke een deel van de gebruikte batterijen voor de Note 7 heeft geproduceerd. Nadat de Note 7 problemen zich ook met batterijen van andere leveranciers voordeden, leek de oorzaak van het oververhitten toch ergens anders te liggen. Samsung presenteert zijn volgende vlaggenschip mogelijk op 18 april. De Galaxy S8 zal naar verwachting geheel vrij zijn van batterijproblemen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden