Vergelijk 3.497.064 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nieuwe Nokia X5 nu gepresenteerd!

Door , - 2 reacties

Vandaag bereikte onze redactie wel een heel vreemde nieuwe Nokia. Tenminste, het design is nogal apart. De Nokia X5 is een hip mobieltje dat in verschillende kleuren te verkrijgen is. Bij uitstek is het een mediamobieltje dat uitermate geschikt is voor de muziekfreak.

Nokia X5Wat het eerste opvalt is het nogal orginele design van de Nokia X5. Mede door het uitschuifbare QWERTY-toetsenbord en de vierkante vorm doet het me denken aan de Motorola FlipOut. De Nokia X5 smartphone heeft heel wat inhuis. Zo heb je volledige internetconnectiviteit dankzij de 3G en WiFi connectiviteit. Foto's en video's maak je met een 5MP camera op de achterzijde plus flitser.

Vooral de overige mediamogelijkheden zijn interessant. Als we allereerst kijken naar de opslagruimte dan bedraagt deze 200MB met de mogelijkheid tot uitbreiding naar 32GB met behulp van een MicroSD kaart. De accelerometer geeft de mediafuncties een nieuwe dimentie. Schud je met je toestel, dan laat hij je ongelezen e-mails zien. Draai je met je toestel, dan schakelt hij over naar een nieuw nummer. De verwachting is dan ook - hoewel we hier nog geen zekerheid over hebben - dat de Nokia X5 Comes With Music zal meekrijgen. Deze muziek-downloaddienst zagen we al eerder bij bijvoorbeeld de Nokia X6 32GB. Al zou Comes With Music niet aanwezig zijn, dan heb je met Ovi Music een MP3-speler waarmee je nog steeds alle kanten op kunt.

Nokia X5

De toegang tot sociale netwerken als Facebook, Twitter en MySpace is je erg gemakkelijk gemaakt. Hetzelfde geldt voor de toegang tot e-maildiensten als Ovi Maps. De Nokia X5 draait op Symbian S60 3rd edition en heeft daarin het midden gevonden tussen de S40 van de Nokia X3 en de S60 5th edition van de Nokia X6.

De Nokia X5 is te verkrijgen in verschillende kleuren waaronder blauw, roze, paars en geel. Tot nu toe staat hij gepland voor Indonesië, maar de verwachting is dat hij wel naar Nederland over komt waaien. Hij moet zo'n €165 gaan kosten en in het derde kwartaal van dit jaar te koop zijn.

Een ander leuk berichtje is dat er voortaan na een 16GB-versie en een 32GB-versie van de Nokia X6 ook een goedkopere 8GB-versie te koop is. Kijk voor de specs op de eigenschappenpagina van de Nokia X6 8GB.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden