Vergelijk 2.494.776 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia werkt mogelijk aan eigen AI assistent, Viki

Nieuws Nokia werkt mogelijk aan eigen AI assistent, Viki
Door ,

Uit de aanvraag voor een merknaamregistratie, die Nokia in de EU indiende, blijkt mogelijk dat het bedrijf werkt aan een eigen AI assistent, genaamd Viki.

Enige dagen geleden heeft Nokia in de Europese Unie een aanvraag ingediend voor bescherming van de merknaam Viki (PDF). Interessant hier is vooral de beschrijving van de bij de naam behorende dienst:

'Software for the creation and monitoring of mobile and web digital asssistants working with knowledge and combining all data sources into a single chat and voice based interface.'

Nokia Viki

Hoewel wat complex geformuleerd, lijkt hier duidelijk dat Nokia werkt aan een eigen stemgestuurde interface en digitale assistent. Apple heeft hier natuurlijk al langer het bekende Siri, Microsoft heeft Cortana, en Samsung werkt aan een soortgelijke dienst genaamd Bixby. En nu voegt Nokia zich dus in hetzelfde rijtje, met een eigen assistent.

Een dergelijke feature kan helpen om Nokia's nieuwe Android telefoons te onderscheiden van de brede massa smartphones. Wanneer we de eerste Nokia smartphone met de Viki assistent daadwerkelijk in de winkels kunnen verwachten is uiteraard niet te voorspellen. Mogelijk gebeurt dit nog dit jaar, als Nokia haar eerste batch nieuwe Android telefoons lanceert, maar zeker is dit natuurlijk allerminst.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden