Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Details over Snapdragon 835 lekken uit

Nieuws Details over Snapdragon 835 lekken uit
Door ,

De Snapdragon 835 is de nieuwe chipset van Qualcomm. Nu is uitgelekt wat de nieuwe chipset precies gaat inhouden. De focus lijkt te liggen op een energiezuinige chip, maar Qualcomm heeft meer dan dat in petto.

Het is moeilijk te voorspellen met wat voor toestellen de smartphone-fabrikanten elk jaar weer mee aan komen zetten. Althans, in zeker opzicht. Want wat vrijwel buiten kijf staat, is dat deze nieuwe toptoestellen voor het overgrote deel gebruik zullen maken van Qualcomm's nieuwste chipset. Die is nu uitgelekt. De Qualcomm Snapdragon 835 is de chipset die we in de komende generatie gaan terugzien bij toestellen van onder andere LG, Sony en Samsung.

Zuiniger en sneller

De Snpadragon 835 is ontwikkeld om sneller, kleiner en energiezuiniger te zijn dan zijn voorgangers. Dat is althans wat de nu uitgelekte gegevens ons vertellen. Al met al moet de 835 27 procent sneller en tegelijkertijd 40 procent energiezuiniger zijn dan zijn voorganger, de Snapdragon 820.

In het uitgelekte (pers)bericht lijkt Qualcomm vooral de focus te leggen op de energiezuinigheid van de chipset. Ook is er een nieuwe Quick Charge-versie, die volgens Qualcomm 5 uur batterij geeft voor 5 minuten opladen. Dat is niet het enige, want dankzij optimalisaties zou de chipset in staat moeten zijn vijf dagen lang muziek te kunnen luisteren, een dag lang bellen of zeven uur 4K-video kijken.

De Snapdragon 835 heeft natuurlijk meer functies dan alleen lang meegaan op een batterij. Zo legt Qualcomm de focus ook op VR, veiligheid door middel van vinger- iris- en gezichtsscanners, maximale connectiviteit en betere cameraprestaties. Al die dingen zijn natuurlijk ook afhankelijk van wat fabrikanten ermee doen in hun toestellen. Het is in ieder geval fijn om te weten wat door Qualcomm in ieder geval allemaal mogelijk is.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden