Vergelijk 3.405.751 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google Pixel-gebruikers ervaren nu ook storende accuproblemen'

Nieuws 'Google Pixel-gebruikers ervaren nu ook storende accuproblemen'
Door ,

Een aantal dagen geleden werd duidelijk dat een aantal Nexus 6P-gebruikers last hadden van batterijproblemen. Vandaag lijken het Google's vlaggenschepen te zijn die kuren vertonen. Een aantal toestellen zou spontaan uitvallen terwijl de batterij nog gevuld is.

Een week geleden schreven we over de storende accuproblemen die een aantal Nexus 6P-gebruikers ondervinden tijdens het gebruik van hun smartphone. Ironisch genoeg gaat het exact een week later over problemen van soortgelijke aard. Dit keer lijkt dat het geval te zijn met een aantal Google Pixel-toestellen. Hoewel de vlaggenschepen van Google met veel lof en positiviteit zijn ontvangen, zijn de toestellen inmiddels ook onderwerp van een aantal problemen. Naast een lens flare in gemaakte foto's en problemen met het geluid, is het vandaag de batterij die bij sommige gebruikers lijkt te malfunctioneren.

Net als de eerdere berichtgeving over de Nexus 6P, komt de informatie van onder andere Reddit en Google's eigen productenforum. Gebruikers maken een melding van het spontane uitvallen van hun toestel, terwijl de batterij nog niet leeg is. De problemen met de Pixel-toestellen lijken zich vooralsnog op een kleinere schaal voor te doen dan dit bij de Nexus 6P het geval is. Toch blijven er genoeg meldingen over om de zaak serieus te nemen. Gebruikers van de Google Pixel geven aan dat het toestel bij een varrierend batterijpercentage van 25 tot wel 60 procent spontaan uit zou vallen. De oorzaak van de problemen lijkt van softwarematige aard te zijn. Over toestellen die niet door Google zijn uitgegeven, maar wel gebruik maken van het Android 7.0 Nougat besturingssysteem, zijn nog geen problemen van soortgelijke aard bekend. 

Google Pixel

Twee maanden geleden kwamen de eerste Google Pixel en Pixel XL-toestellen naar Nederland. Nadat de imposante toestellen door consumenten met veel enthousiasme werden ontvangen, duurde het niet lang voordat de eerste problemen naar buiten kwamen. Deze problemen, inclusief de batterijproblemen van vandaag, lijken tot nu toe aan de software te liggen. Problemen met de toestellen worden naar verwachting dan ook op korte termijn verholpen.

De Pixel is al geruime tijd in Nederland verkrijgbaar. Het toestel is voorzien van een 5-inch AMOLED-scherm, Snapdragon 821-processor, 4 GB werkgeheugen en een uitzonderlijk goede 12-megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel. Het toestel draait op Android 7.1 Nougat, wat wel eens een grote rol in de oorzaak van de batterijproblemen zou kunnen spelen.

(via)

Google Pixel beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 19,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 1500 1500 € 22,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 500 € 23,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 1000 € 26,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden